Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Ubud

Vakantie Ubud

 1. Vakantie
 2. Indonesië
 3. Bali
 4. Ubud

Maak tijdens een vakantie in Ubud kennis met het culturele hart van het Indonesische eiland Bali. Gelegen tussen de rijstvelden en tropische begroeiing combineert deze plaats traditionele Hindoe-cultuur met traditionele Balinese kunsten. Je vindt in Ubud bijzondere bezienswaardigheden als het koninklijk Puri Saren Agung en het welbekende Monkey Forest, waar je oog in oog komt te staan met speelse apen.

Vakantie Ubud
 • Het culturele hart van Bali
 • Apenstreken in Monkey Forest
 • Luxe verblijf in 5 sterren hotel
 • Traditionele Balinese dansvoorstellingen
 • Met extra hoge kinderkorting
Bekijk alle vakanties Ubud (9)

Hotel Ubud

Groene rijstvelden en prachtige hindoetempels bepalen het aanzicht in de culturele hoofdstad Ubud op het betoverende Indonesische eiland Bali. Kies voor een luxe hotel van TUI inclusief vlucht en vind een oase van rust vlak bij het centrum van Ubud. Het lijkt wel alsof je in het paradijs beland bent wanneer je uitkijkt over de bosrijke riviervallei aan de Petanu rivier vanuit het buitenzwembad. En aangezien je ruim de keuze hebt uit yoga, een massage of de sauna zijn er genoeg mogelijkheden om helemaal te relaxen. Benieuwd naar de bezienswaardigheden in de omgeving van het hotel in Ubud? Breng dan beslist een bezoek aan het Monkey Forrest op zo'n 10 minuten rijden vanaf het hotel om je te begeven tussen 600 nieuwsgierige makaken. En aangezien Ubud bekendstaat als een echte kunststad, is een bezoek aan de Balinese kunstwerken in het nabijgelegen Museum Puri Lukisan een echte aanrader. Na een dag vol nieuwe indrukken is er geen betere afsluiter dan een heerlijke portie saté lilit (Balinese vissaté) in het hotel in Ubud.

Bekijk alle hotels Ubud (1)

Ubud: het culturele hart van Bali

Tijdens een vakantie in Ubud ontdek je die typische traditionele Balinese cultuur. Ubud staat bekend om haar tempels, ceremoniën en heilige offers die deel uitmaken van de Hindoe-cultuur. Deze bezienswaardigheden in Ubud zijn vanaf onze hotels vrijwel allemaal te voet goed te bereiken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Puri Saren Agung Paleis, gelegen in het centrum van Ubud. Met bloeiende uitgestrekte tuinen en prachtige traditionele Balinese huizen dé toeristische trekpleister van Bali. Voor het paleis wordt de kunstmarkt gehouden waar je kunt kennismaken met Balinese schilderkunst en houtsnijwerk. Niet voor niets wordt Ubud ook wel een 'kunstenaarsdorp' genoemd!

Apenstreken in Monkey Forest

Een van de bekendste attracties van Ubud is Sacred Monkey Forest. In dit gebied loop je midden tussen de aapjes en laat je je entertainen door de heilige bewoners van het bos: de 600 Makaken. Wandelen door Monkey Forest is tevens een fijne manier om te ontsnappen aan de middagwarmte tijdens een vakantie in Ubud. Tip: berg je spullen goed op, want die brutale apen zien er schattig uit maar ze weten heel goed waar jij je waardevolle spullen hebt. Op het terrein vind je verder de Hindoetempel Pura Dalem Agung Padangtegal, ofwel de Tempel des Doods. Bij deze tempel worden klassieke Balinese dansvoorstellingen opgevoerd door dansers die sierlijke bewegingen maken op de ritmische klanken van de muziek. Het bijwonen van zo’n 'legong' is een indrukwekkende belevenis tijdens een vakantie op Bali!

Bekijk alle vakanties Ubud (9)