Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Friuli-Venezia Giulia

In het noordoosten van Italië is de groene regio Friuli-Venezia Giulia de ideale bestemming voor een rustige zonvakantie. Badplaatsen als Lignano Sabbiadoro, Marina Julia en Duino Aurisina grenzen allemaal aan het azuurblauwe water van de Adriatische Zee en worden versierd door gouden zandstranden. Tijdens een vakantie Friuli-Venezia Gulia kun je ook een bezoek brengen aan Venetië voor een gondeltocht door de kanalen.

Vakantie Friuli-Venezia Giulia
Bekijk alle vakanties Friuli-Venezia Giulia (8)

Zonnen aan de Adriatische Zee

Ten westen van de beroemde stad Venetië ligt de onontdekte regio Friuli-Venezia Giulia. Deze streek in het noordoosten van Italië laat zich kenmerken door de grillige bergen, dichte bossen en helderblauwe meren. In het zuiden van Friuli-Venezia Giulia grenst de regio aan het diepblauwe water van de Adriatische Zee en wordt het landschap gedomineerd door rustige badplaatsen en gouden stranden. Omdat massatoerisme hier niet bestaat is het de ideale plek voor een rustige zonvakantie. Bij TUI kun je tijdens een vakantie Friuli-Venezia Giulia verblijven in badplaatsen als Lignano Sabbiadoro, Grado, Marina Julia en Duino Aurisina en ontspannen onder de zon.

Varen door de kanalen van Venetië

Een bezoek aan Venetië mag niet ontbreken tijdens een vakantie Friuli-Venezia Giulia. Vanuit de badplaats Lignano Sabbiadoro ben je ongeveer een uur onderweg om de stad van de kanalen en bruggen te bereiken. Stap in Venetië aan boord van een gondel voor een romantische ontdekkingsreis door de kanaaltjes. Al kun je op Canal Grande ook de watertaxi instappen en op een goedkopere manier naar het San Marcoplein varen. Dit bruisende plein is dé plek om op een terras van de Italiaanse keuken te smullen en om culturele schatten te bewonderen.

Bekijk alle vakanties Friuli-Venezia Giulia (8)