Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Duino Aurisina

Een vakantie Duino Aurisina aan de Venetiaanse Rivièra is Buonissimo! Neem een duik in het helderblauwe water van de Adriatische Zee en bewonder de indrukwekkende rotspartijen die de kust sieren. Of misschien ga je liever op onderzoek uit in de Grotto Gigante? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke gelato en de verleidelijke smaken uit de traditionele Italiaanse keuken.

Dolce far niente in Duino Aurisina

Dolce far niente, het zoete nietsdoen: dat is het credo tijdens een vakantie Duino Aurisina aan de Venetiaanse Rivièra. Dit schilderachtige Italiaanse plaatsje ligt pal aan de Adriatische Kust en staat bekend om de prachtige rotspartijen. Pak het treintje vanaf de camping van TUI en ga lekker zonnebaden op het strand van Duino Aurisina. Heerlijk wegdromen bij het uitzicht op het helderblauwe water van de Adriatische Zee, dat is pas dolce far niente! En na een ontspannen stranddag trakteer je jezelf op een echte Italiaanse gelato. Wordt het Amarena, Stracciatella, of toch Pistacchio?

Ontdek de Grotta Gigante

Toe aan een beetje afwisseling tijdens je strandvakantie aan de Venetiaanse Rivièra? Geen zorgen, er valt in en rondom Duino Aurisina genoeg te zien en beleven. Een van de hoogtepunten in de omgeving is de Grotta Gigante in het nabijgelegen dorpje Sgonico. De naam is niet zomaar gekozen: de Grotta Gigante is namelijk de grootste grot ter wereld! Verken de ondergrondse tunnels en bewonder de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten die de grond en het plafond sieren. Na je ondergrondse avontuur keer je terug naar de camping van TUI om vóór het eten nog even in het zwembad te plonzen. En dan is het tijd voor een heerlijke maaltijd: een échte Italiaanse pizza, een goed glas wijn, en daarna nog tiramisu. Gewoon, omdat het vakantie is.

Bekijk alle vakanties Duino Aurisina (1)