COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Grado

Vakantie Grado

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Friuli-Venezia Giulia
  4. Venetiaanse Rivièra
  5. Grado

Het 'Eiland van de Zon' aan de Adriatische Rivièra is de verrassende bestemming wanneer je bij TUI een vakantie naar Grado boekt. Deze badplaats vind je in het noordoosten van Italië. Je kunt overnachten op een camping in een pijnbomenbos, direct aan het strand van Spiaggia Tenuta Primero. Maar ook het historische centrum van Grado ligt dichtbij. Hier bewonder je onder meer de fraaie mozaïekvloer van de Basilica di Santa Eufemia.

Zonnig én stralend Grado

Tijdens een vakantie in Grado verblijf je op het 'Eiland van de Zon'. Dit stralende pareltje vind je, heel verrassend, in het noordoosten van Italië. Badplaats Grado ligt tussen Venetië en Triëst aan de Adriatische Rivièra en kent honderden zonovergoten dagen. Op de camping van TUI heb je dus alle tijd om te genieten van zon, zee en strand. En van het zwembad natuurlijk! Er zijn zelfs 2 speciale zwembaden voor de kids, wat een luxe! Vanaf de ligstoelen bij het zwembad kun je het strand bijna zien, want het ligt achter een bomenrij. Handig voor als de kinderen ineens zin hebben om zandkastelen te bouwen. Het goudgele zand van het Spiaggia Tenuta Primero strand is daar namelijk bij uitstek geschikt voor. Overigens kun je hier ook prima je handdoek uitrollen, een parasol huren en heerlijk niksen. Af en toe een duik in de Adriatische Zee maakt de relaxte stranddag compleet!

Fietsen langs de Adriatische Rivièra

Het vlakke land op het Eiland van de Zon leent zich bij uitstek voor het maken van een heerlijke fietstocht. Heb je een leuke bestemming nodig? Wat dacht je van het historische centrum van Grado? Dit ligt aan de westkant van het eiland, een half uurtje fietsen vanaf de camping. Onderweg kom je langs pijnbomenbossen en door de velden. In de verte schittert de Adriatische Zee en zie je andere eilandjes liggen. Mooi uitzicht? Stop dan even voor een vakantiefoto, je hebt tijd genoeg. Wanneer je uiteindelijk de fiets parkeert in het stadshart is het alweer bijna tijd voor de lunch. Voor een gezellig terrasje moet je op het langgerekte plein Piazza Duca D'Aosta zijn. Ga voor een authentieke Italiaanse lunch en bestel bij een trattoria onder de bomen een bord pasta met verse vis. Daarna ontdek je tijdens een slentertocht het fraaie binnenhaventje en de Basilica di Santa Eufemia. Werp ook een blik op de mozaïekvloer in deze kerk, want die stamt al uit de 6e eeuw.

Bekijk alle vakanties Grado (1)