COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Cefalù

Vakantie Cefalù

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Sicilië
  4. Cefalù

Waan je een echte Italiaan en boek een vakantie naar Cefalù. Deze badplaats ligt aan de noordkust van Sicilië, in het zuidwesten van Italië. In het middeleeuwse centrum ontbijt je elke ochtend met een 'granita', neem je daarna een espresso en slenter je in alle rust naar het strand van Cefalù voor een siësta. En wanneer de zon even iets minder hard schijnt, is een culturele verkenningstocht naar de top van La Rocca een aanrader.

Als een Italiaan in Cefalù

De witte huizen met oranje daken, middeleeuwse kerken en de torenhoge rots van La Rocca vormen het decor van je vakantie in Cefalù. De omschrijving 'idyllisch' lijkt voor deze plaats aan de noordkust van Sicilië uitgevonden te zijn. Niet voor niets figureerde Cefalù al in tientallen films. Met TUI kun je middenin dit Italiaanse pareltje overnachten wanneer je verblijft in een appartement van TUI. Ontbijt bijvoorbeeld eens met een 'granita' bij een van de bars in je 'eigen' straat. Dit ijsdrankje is namelijk het favoriete ontbijt van de Siciliaan.

Strandsiësta in Cefalù

Wie op vakantie naar Cefalù komt, kan niet om het strand heen. In het centrum van de kleine stad vind je een langgerekt zandstrand. Wil je alles uit je strandvakantie halen? Kom dan overnachten in een 4 sterren hotel van TUI direct aan de lungomare van Cefalù. Je hoeft alleen de boulevard maar over te steken en je staat al met je voeten in het zand. Rol je handdoek dus uit, pak je e-book en de strandsiësta kan beginnen. Toe aan verkoeling? Dan duik je toch even de Middellandse Zee in?

Culturele hoogtepunten van Cefalù

Een vakantie in Cefalù is een must voor cultuurliefhebbers. De stad heeft namelijk genoeg kunstzinnige hoogtepunten voor een hele lange vakantie. Sla de kathedraal van Cefalù zeker niet over. Het Arabisch-Normandische gebouw met zijn twee torens is niet te missen. Binnen vergaap je je ongetwijfeld aan de gouden mozaïeken en uitbundige versieringen. Direct achter de kathedraal rijst La Rocca 268 meter omhoog. Via een steile trap klim je helemaal naar de top, waar je onder andere de ruïnes van het kasteel en de 4e-eeuwse Tempel van Diana vindt.

Bekijk alle vakanties Cefalù (11)