Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Giardini-Naxos

Vakantie Giardini-Naxos

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Sicilië
  4. Giardini-Naxos

Zonnen op het eindeloze lange zandstrand met een prachtig groen achterland, de Etna beklimmen of een stadswandeling van wijk naar wijk. Tijdens een vakantie in Giardini-Naxos kun je alle kanten op. Deze zonnige badplaats was de eerste Griekse nederzetting op Sicilië en je vindt hier naast alle Griekse tavernes en enkele openluchtdiscotheken nog een authentiek gedeelte.

Appartement Giardini-Naxos

Vanuit een appartement in Giardini-Naxos wandel je zo het brede Giardini-Naxos zandstrand op. Voor een dagje zonnebaden in de Italiaanse zon. Met zo nu en dan een verfrissende duik in de helderblauwe Middellandse Zee. En vergeet ook niet bij een van de gelateria's aan de lange Lungomare Tysandron een brioche con gelato te proeven. Even wennen, zo'n broodje ijs, maar grote kans dat je deze typisch Siciliaanse lekkernij tijdens de vakantie in Zuid-Italië vaker bestelt. Trek in iets warmers? In de kitchenette van het appartement van TUI maak je gemakkelijk en voordelig Fregola Sarda klaar.

Bekijk alle appartementen Giardini-Naxos (4)

Zonnige vakantie in Giardini Naxos

Giardini Naxos is samen met Taormina een van de populairste badplaatsen van Sicilië en prachtig gelegen aan de oostkust van het Italiaanse eiland, tussen Kaap Taormina en Kaap Schisò in. Je vindt hier nog veel authentieke elementen, want Giardini-Naxos was namelijk de eerste Griekse nederzetting van Sicilië. Voor een dosis cultuur bezoek je het imposante amfitheater dat hoog boven de stad uittorent. Of het archeologische park in het centrum. Verder bestaat Giardini-Naxos grofweg uit drie wijken: Giardini met vele winkels en restaurants, Naxos met een pittoreske vissershaven en het meer toeristische gedeelte Recanati, waar je de grotere familiehotels vindt. Zin in een avondwandeling? De lange boulevard verbindt de wijken Giardini en Naxos met elkaar.

De Etna beklimmen

Bij een lange boulevard denk je waarschijnlijk ook al snel het strand! Ook die vind je Giardini Naxos. De plaats is gezegend met een eindeloos lang zandstrand, met in de verte het typische Siciliaanse landschap, met veel bloeiende cactusvijgen. Geniet op een ligbed van de stralende zon en wellicht zie je vanaf hier de top van de vulkaan Etna! Tijdens een vakantie Giardini-Naxos mag een bezoek aan deze hoogste vulkaan van Europa eigenlijk niet ontbreken. Deze vulkaan is circa 3323 meter hoog en met huurauto rijd je zo richting Parco dell’Etna. Ook kun je de bus nemen die regelmatig vanuit het centrum van Giardini-Naxos naar dit park rijdt. Eenmaal aangekomen kun je met de kabelbaan tot 2500 meter komen en vanaf daar klim je verder naar de krater van de Etna. Tip: kleed je wel goed aan, want het is er ijskoud. Zelfs tijdens een zomervakantie in Giardini-Naxos!

Bekijk alle vakanties Giardini-Naxos (7)