Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Giardini-Naxos

Vakantie Giardini-Naxos

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Sicilië
  4. Giardini-Naxos

Zonnen op het eindeloze lange zandstrand met een prachtig groen achterland, de Etna beklimmen of een stadswandeling van wijk naar wijk. Tijdens een vakantie in Giardini-Naxos kun je alle kanten op. Deze zonnige badplaats was de eerste Griekse nederzetting op Sicilië en je vindt hier naast alle Griekse tavernes en enkele openluchtdiscotheken nog een authentiek gedeelte.

Appartement Giardini-Naxos

Wie verschillende hoogtepunten van Sicilië in alle vrijheid wil ontdekken zit goed in Giardini-Naxos. Dit pittoreske dorp ligt in een baai aan de oostkust van Sicilië tussen Kaap Taormina en Kaap Schisò in. Er zijn 6 stranden om uit te kiezen om een zonvakantie door te brengen, zoals het Giardini strand of het Lungomare strand. Terwijl u uitkijkt over de golven van de Middellandse Zee, ziet u vanuit uw ooghoeken de Etna al liggen. Bij TUI kunt u van te voren een huurauto boeken en vanaf het appartement in Giardini-Naxos binnen een uur naar deze imposante vulkaan rijden. Liever op de culturele tour? Maak dan een dagtrip naar Taormina. Met de bus ben je er binnen een kwartier. Het pronkstuk van deze stad is het Griekse amfitheater dat hoog boven de stad uittorent. Vanaf hier kunt u Giardini-Naxos mooi zien liggen. Na een drukke dag kunt u zich opfrissen in uw appartement en een hapje buiten de deur eten. Het appartement ligt direct aan de boulevard van Giardini-Naxos met verschillende Italiaanse restaurants zoals ‘Ristorante Da Pippo’. Wie daarna nog puf heeft kan zich uitleven in een van de disco’s of bars van de wijken Naxos en Recanati.

Bekijk alle appartementen Giardini-Naxos (4)

Zonnige vakantie in Giardini Naxos

Giardini Naxos is samen met Taormina een van de populairste badplaatsen van Sicilië en prachtig gelegen aan de oostkust van het Italiaanse eiland, tussen Kaap Taormina en Kaap Schisò in. Je vindt hier nog veel authentieke elementen, want Giardini-Naxos was namelijk de eerste Griekse nederzetting van Sicilië. Voor een dosis cultuur bezoek je het imposante amfitheater dat hoog boven de stad uittorent. Of het archeologische park in het centrum. Verder bestaat Giardini-Naxos grofweg uit drie wijken: Giardini met vele winkels en restaurants, Naxos met een pittoreske vissershaven en het meer toeristische gedeelte Recanati, waar je de grotere familiehotels vindt. Zin in een avondwandeling? De lange boulevard verbindt de wijken Giardini en Naxos met elkaar.

De Etna beklimmen

Bij een lange boulevard denk je waarschijnlijk ook al snel het strand! Ook die vind je Giardini Naxos. De plaats is gezegend met een eindeloos lang zandstrand, met in de verte het typische Siciliaanse landschap, met veel bloeiende cactusvijgen. Geniet op een ligbed van de stralende zon en wellicht zie je vanaf hier de top van de vulkaan Etna! Tijdens een vakantie Giardini-Naxos mag een bezoek aan deze hoogste vulkaan van Europa eigenlijk niet ontbreken. Deze vulkaan is circa 3323 meter hoog en met huurauto rijd je zo richting Parco dell’Etna. Ook kun je de bus nemen die regelmatig vanuit het centrum van Giardini-Naxos naar dit park rijdt. Eenmaal aangekomen kun je met de kabelbaan tot 2500 meter komen en vanaf daar klim je verder naar de krater van de Etna. Tip: kleed je wel goed aan, want het is er ijskoud. Zelfs tijdens een zomervakantie in Giardini-Naxos!

Bekijk alle vakanties Giardini-Naxos (7)