COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Sorrento

Vakantie Sorrento

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Campanië
  4. Sorrento en Amalfikust
  5. Sorrento

Een vakantie in Sorrento is een feest voor de zintuigen. Deze stad ligt aan de Amalfikust in Italië. Snuif de geur op van citroen, droom weg bij het uitzicht op de Tyrreense Zee en proef de lekkerste spaghetti met vis. Pak in Sorrento een terrasje op het gezellige Piazza Tasso of aan de boulevard van de Marina Grande. Goed om te weten: het fantastische uitzicht over de Baai van Napels en de Vesuvius is overal inbegrepen.

Vakantie Sorrento

Tussen de citroenen van Sorrento

De Italiaanse zon, het uitzicht over Baai van Napels en het lekkerste seafood. Die zorgen er samen voor dat de vakantie in Sorrento onvergetelijk wordt. Sinaasappel- en citroenboomgaarden omgeven deze kleine stad aan de Amalfikust in Campanië. De hele stad is een groot uitzichtpunt. De gekleurde huizen van Sorrento werden namelijk pal tegen de steile kliffen aangebouwd. Wandel vanaf het hotel van TUI door straten vol winkeltjes, trattoria's en cafés naar Piazza Tasso. Dit plein met zijn gezellige terrassen is dé plek in Sorrento voor een glaasje limoncello.

Sorrento: Italië op z'n mooist

Tijdens een vakantie in Sorrento ontdek je al slenterend de mooiste plekjes. Loop langs de stadsmuren die er al stonden in de Griekse oudheid en bewonder onderweg de kathedraal van San Filippo en San Giacomo. Even verderop staat de elfde-eeuwse basiliek van Sant'Antonino. Abt Antonino zou de inwoners hebben beschermd tegen de zee, dus de crypte ligt vol dankoffers van locals. Toe aan pauze? Zet dan koers naar de Marina Grande, de haven van Sorrento. Hier aan de boulevard zitten de beste visrestaurants voor een uitgebreide Italiaanse lunch.

Roadtrip langs de Amalfikust

Ben je voor een langere vakantie in Sorrento? Huur dan een auto en verken de Amalfikust. Aan de zuidkant van het schiereiland liggen de meest romantische dorpen. Stop bijvoorbeeld in Positano of Praiano. Daal via steile trappen af door een doolhof aan straatjes tot aan het strand. Strijk er neer op een terrasje en geniet van een kop espresso. Wie graag de benen wil strekken, vindt in het binnenland boven Praiano de Sentiero degli Dei, de wandeling van de Goden. De vergezichten over de groene bergen, de Tyrreense Zee en gekleurde dorpjes vragen gewoon om een vakantieselfie.