Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Moniga del Garda

Vakantie Moniga del Garda

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Gardameer
  4. Lombardije
  5. Moniga del Garda

Volg de olijfbomen en wijngaarden en je komt vanzelf uit bij Moniga del Garda. Dit pittoreske dorpje aan het Gardameer staat bol van de Italiaanse elementen, zoals schilderachtige straatjes met kleurrijke huizen en een plein met restaurants waar de 'Chiaretto', de beroemde rosé van Moniga del Garda, op je wacht. De niet te missen bezienswaardigheden tijdens een vakantie Moniga del Garda zijn het Castello en de haven aan het Gardameer.

Vakantie Moniga del Garda
Bekijk alle vakanties Moniga del Garda (3)

Appartement Moniga del Garda

Ontwaken op het balkon van het appartement van TUI onder het genot van een kopje vers gezette koffie en vers gebakken broodjes en uitkijken op het Gardameer. Klinkt dit als muziek in uw oren? Het kan tijdens een zonvakantie in een appartement in Moniga del Garda. Dit charmante dorp wordt omringd door het heuvelachtige landschap wat zo kenmerkend is voor de regio Lombardije.
Vanaf het appartement in Moniga del Garda is een wandeling naar de pittoreske haven in het lager gelegen gedeelte van het dorp ook zo gemaakt. Bij het botenverhuurbedrijf kun je een bootje huren om het Gardameer verder te verkennen. Heerlijk om even uit te waaien!

Overigens is een bezoek aan het historische centrum van Moniga del Garda zeker de moeite waard tijdens een vakantie in Italië. Culturele bezienswaardigheden zijn onder andere de kerk San Martino en het 'Castello'. Na een bezoek aan deze pareltjes, kun je bij een van de charmante restaurantjes neerstrijken voor een typische 'Chiaretto', de beroemde rosé van Moniga del Garda. Salute!

Bekijk alle appartementen Moniga del Garda (1)

Moniga del Garda aan het Gardameer

Verscholen in het glooiende landschap van regio Lombardije, tussen de plaatsen Desenzano en Salò in, ligt Moniga del Garda direct aan de westoever van het Gardameer. Tijdens een vakantie Moniga del Garda met TUI verblijf je in dit liefelijke plaatsje waarbij het oudste deel bovenop de heuvels ligt en het nieuwere deel zich bevindt bij de haven en het meer. Ontdek via een korte stadswandeling de heuvelachtige straatjes met bont gekleurde huizen van Moniga del Garda. Onderweg zul je een bruisend plein ontdekken vol gezellige restaurantjes waar de koffie nog beter smaakt dan thuis. Vervolg je weg naar de pittoreske haven van de plaats voor een weids uitzicht over het Gardameer.

Het Castello als blikvanger

Bovenop een heuvel in Moniga del Garda staat een prachtig kasteel dat vroeger diende als fort. Ondertussen is het gerestaureerd, maar de huizen in het gebied rondom het kasteel hebben de charme van de middeleeuwen weten te behouden. Loop vanaf het kasteel naar beneden en bewonder de villa’s met hun prachtige tuinen en je komt vanzelf uit bij de haven van Moniga del Garda. Tip van TUI: om het Gardameer te ontdekken is een boottocht een aanrader.

Lokale lekkernijen op de markt

Een vakantie in Moniga del Garda smaakt – letterlijk – naar meer. Op de weekmarkt op maandag kan jong en oud al slenterend langs de kraampjes zijn ogen uitkijken. Groente en fruit worden luidkeels aangeprezen en je haalt hier de lekkerste lokale lekkernijen zoals de Italiaanse kaas Grana Padano, olijven en Prosciutto di Parma. De perfecte ingrediënten om zelf verse pizza te maken als je in een appartement of op een camping van TUI verblijft. Geen zin om zelf te kokerellen? Smul dan van een overheerlijke Italiaanse pizza of goedgevulde pasta in een lokaal restaurantje of in het restaurant op de camping.

Bekijk alle vakanties Moniga del Garda (3)