Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Palazzuolo sul Senio

Een glooiend en groen heuvellandschap, check. Culturele hoogtepunten, check. Een voortreffelijke Florentijnse keuken, dubbelcheck! Een vakantie in Palazzuolo sul Senio heeft het allemaal. Dit Toscaanse dorp ligt hoog in de Apennijnen vlak bij Florence, en vanuit je 'borgo' kun je alle kanten op. Volg een van de uitgezette wandelroutes door de natuur of ga naar Brisighella, het mooiste middeleeuwse dorpje van Italië.

Vakantie Palazzuolo sul Senio

Vakantie in het Toscaanse landschap

Omringd door het groene en bosrijke heuvellandschap van Toscane en ver weg van de drukke steden. Dat is een vakantie in Palazzuolo sul Senio in een notendop. Dit charmante dorp ligt tussen Florence en Bologna en is de perfecte bestemming voor een vakantie in de natuur. In de omgeving van het appartement van TUI zijn er verschillende wandelroutes uitgezet en te voet zie je overal bloemen, prachtige wilgen, rode struiken en een rustige rivier waar vissers de vangst van de dag binnenhalen. Na afloop smaken de Florentijnse klassiekers in het restaurant van je 'borgo' voortreffelijk. Ga je voor de Italiaanse broodsalade panzanella, Ribollita of Bistecca alla Fiorentina?

Culturele schatten in Palazzuolo sul Senio

Cultuurliefhebbers opgelet! Hoewel Palazzuolo sul Senio maar een klein Italiaans dorpje is, kent het een rijke historie. Er zijn net zoals de andere dorpen en steden in Toscane veel gebouwen met een historische of artistieke waarde. Culturele hoogtepunten in het dorp zijn het Palazzo dei Capitani met het museum van de 'bergbewoners' en het klooster van Santa Maria della Neve di Quadalto. Bovenop de heuvel van het dorp vind je oude ruïnes van Castellaccio. Zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in Palazzuolo sul Senio, al is het alleen om de wandeling door het prachtige landschap ernaartoe.