Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last Minute Florence

Wandelen langs de rivier Arno, meesterwerken tellen in het Uffizi en winkelen op de Ponte Vecchio. Of struin je ’s avonds langs de imposante Duomo, voordat je aanschuift voor een diner mét betoverend uitzicht bij Pizzeria Riva d’Arno? Wie behoefte heeft aan een Italiaanse citytrip vol bezienswaardigheden, kan een Last Minute in Florence boeken.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Florence vanaf Amsterdam en Eindhoven.

De marmeren bezienswaardigheden van Florence

Meesterlijke kunstwerken, Werelderfgoed in overvloed en typisch Italiaanse smalle straatjes: wie behoefte heeft aan een verandering van omgeving, kan een Last Minute Florence boeken. Boek je bij TUI een centraal gelegen hotel in Florence aan de Arno? Dan wandel je langs de rivier zo naar de culturele bezienswaardigheden in het oude stadscentrum. De beroemde middeleeuwse Ponte Vecchio bijvoorbeeld. Breng een bezoek aan een van de juwelierswinkeltjes op de brug, of geniet van het betoverende uitzicht over de rivier en het glooiende Toscaanse heuvellandschap. In het centrum van Florence kun je tijdens de stedentrip ook de imposante marmeren Duomo met kenmerkende rode koepel en hoge campanile bewonderen. Lukt het overdag niet om mooie foto’s te maken omdat het rondom de kathedraal te druk is? Dan kun je hier ook ’s avonds rustig rondstruinen. Kun je meteen even langs de grote witmarmeren cirkel op het plein achter de Dom wandelen. Hier landde in 1600 de zware koperen bal van de top van het heiligdom, na door bliksem te zijn getroffen.

Oog in oog met Venus

Nog niet genoeg bezienswaardigheden gezien? Gelukkig zijn er nog veel meer hoogtepunten te bewonderen tijdens een Last Minute in Florence. Wandel vanuit het moderne 4 sterren hotel Club via de luxe winkelstraat Via Tornabuoni naar het Uffizi. Als het je tenminste lukt weerstand te bieden aan shoppen bij Gucci en Prada. In het museum Galleria degli Uffizi kun je kennis maken met het schilderij De Geboorte van Venus (Botticelli) en werken van onder andere Michelangelo en Da Vinci. Heb je inmiddels wel trek gekregen in een verse Italiaanse pizza? Dan is Pizzeria Riva d’Arno, inclusief romantisch uitzicht over de rivier de Arno vanaf het terras, een echte aanrader.

Bekijk alle Last Minutes Florence (11)