Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie St. Raphaël

Bienvenue à St. Raphaël, een kustplaats aan de Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk. Met zijn brede zandstranden aan de Middellandse Zee is een vakantie naar St. Raphaël de ideale zonvakantie. In het oude centrum, met een dagelijkse Provençaalse bloemen- en groentemarkt, staat de 12e-eeuwse kerk San Rafeu. Beklim de uitkijktoren van de kerk voor een mooi uitzicht over de smalle straatjes van het centrum en de Mediterrane kust.

De brede zandstranden van St. Raphaël

De charmante Franse kustplaats St. Raphäel ligt tussen Cannes en Fréjus in de Zuid-Franse regio Côte d’Azur. Gelegen tussen het beschermde natuurgebied Massif de l’Esterel en de 36 kilometer lange kustlijn aan de Middellandse Zee is het hier prima vertoeven onder de Franse ‘soleil’. Het 4 sterren hotel van TUI ligt direct aan zee, bij de haven Santa Lucia. Wie tijdens de vakantie in St. Raphaël aan zijn kleur wil werken ligt na slechts 500 meter lopen al te zonnen op het brede zandstrand Plage du Veillat. Vanaf de haven is er een lange boulevard die helemaal doorloopt tot aan Fréjus. De ideale route voor een mooie wandeling langs de Mediterrane kust!

Provençaalse markt in het oude centrum

Op een kleine 2 kilometer van het hotel van TUI ligt het centrum van St. Raphaël, met onder meer de basiliek de Notre Dame de la Victoire uit de 19e eeuw met zijn van roze zandsteen gemaakte muren. Veel ouder is de 12e-eeuwse kerk ‘San Rafeu’ in het centre historique. Vanaf de hoogste toren van de kerk heb je een prachtig uitzicht over de stad, de zee, en kun je op een goede dag zelfs Saint-Tropez zien liggen. Tevens wordt in het oude stadsgedeelte iedere dag, op maandag na, een typische Provençaalse markt gehouden, met allerlei regionale bloemen en groenten.

Bekijk alle vakanties St. Raphaël (3)