Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Tuoro Sul Trasimeno

Tijdens een vakantie in Tuoro sul Trasimeno slaap je midden in een Italiaans schilderij. Het dorp ligt namelijk tussen groene heuvels aan het Trasimenomeer in Umbrië. Geniet er in alle rust van elkaar, vaar per boot naar Isola Maggiore, lees een boek op het strand en smul van de lekkerste visgerechten. Ook nog zin in een uitje? Rijd dan naar pelgrimsoord Assisi, de geboortestad van de Heilige Franciscus.

Vakantie Tuoro Sul Trasimeno
Bekijk alle vakanties Tuoro Sul Trasimeno (1)

Schilderachtig Tuoro sul Trasimeno

Een vakantie in Tuoro sul Trasimeno brengt je naar een schilderachtig stukje Italië. Dit dorp ligt aan de noordkant van het Lago Trasimeno in Umbrië. Groene heuvels vol pijn- en olijfbomen strekken zich rond Tuoro sul Trasimeno uit. Het is een plek vol historie, waar de Romeinen en Carthagers al eens een slag uitvochten. Van die roerige geschiedenis merk je nu weinig meer, want vooral de rust overheerst. Overnachten doe je op een camping van TUI, direct aan het meer. Plons hier in het zwembad, ga watersporten bij het strand en ontspan met een boek op het strand. Als dat geen relaxte vakantie is...

Excursies bij het Trasimenomeer

Tijdens deze vakantie leer je het Trasimenomeer echt kennen. Midden in het meer liggen 3 eilandjes, die je eenvoudig per boot vanaf Tuoro sul Trasimeno bereikt. Isola Maggiore is het visserseiland. Smul hier van spaghetti met gegrilde vis uit het meer en bewonder het standbeeld van de Heilige Franciscus van Assisi. Over Assisi gesproken, daar rijd je tijdens een vakantie in Tuoro sul Trasimeno ook zo heen. Dit pelgrimsoord ligt op 45 autominuten. Bezoek er zeker een aantal kerken. De beroemdste is de Basilica di San Francesco, met zijn prachtig gedetailleerde fresco's van Giotto.

Bekijk alle vakanties Tuoro Sul Trasimeno (1)