Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Piana

Waar beter tot rust komen dan op het platteland van Umbrië? Een vakantie in Piana is dé gelegenheid om volop te genieten van deze streek in midden-Italië. Het slaperige dorpje wordt omringd door velden vol wijngaarden en olijfbomen. Op een paar kilometer afstand ligt het Lago Trasimeno, dat ook bijdraagt aan de ultieme ontspanning. Duik in het meer of juist in de historie tijdens een bezoek aan middeleeuws Castiglione del Lago.

Rust en ruimte in Piana

Het landelijke Piana wordt omringd door rust en ruimte. Dit slaperige dorpje ligt in het groene Umbrië in midden-Italië. Op een steenworp afstand ligt het idyllische meer Lago Trasimeno. Zo wordt ontspannen tijdens een vakantie in Piana wel heel makkelijk! Lekker zonnen op het strand van Rigutini en afkoelen in het meer. Wie zin heeft in actieve ontspanning pakt vanuit nabijgelegen San Feliciano de boot naar een van de eilandjes. Na 20 minuten bereik je het eiland Isola Polvese, een paradijs voor natuurliefhebbers! Tussen de ruïnes van een klooster en een kasteel groeien de meest prachtige bloemen. Pak aan het einde van de dag de boot terug naar het appartement. Eerst nog even boodschappen doen voor de barbecue? Neem dan ook een flesje Orvieto wijn mee. Bon appetito!

Vervlogen tijden in Castiglione del Lago

Naast een toplocatie om heerlijk te relaxen is de accommodatie van TUI in Piana bij uitstek geschikt als uitvalsbasis om Umbrië te leren kennen. Hoewel Piana zelf een typisch Italiaans gehucht is, is het te klein voor bijzondere hoogtepunten. Maar gelukkig ligt het stadje Castiglione del Lago op slechts enkele kilometers. Hier vind je meer dan genoeg bezienswaardigheden. Zo is het middeleeuwse centrum een aanrader om tijdens een vakantie in Piana te bezoeken. Wandel over de geplaveide straten en proef lang vervlogen tijden in het robuuste kasteel Rocca del Leone en het elegante paleis Palazzo della Corgna. Wil je liever een grotere stad bezoeken? Overweeg dan een bezoek aan het prachtige Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Hier kun je naar hartelust cultuur snuiven op het Piazza IV Novembre met zijn middeleeuwse San Lorenzo kathedraal.

Bekijk alle vakanties Piana (1)