NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Turijn

Op zo'n tien uur rijden vanuit Nederland maak je tijdens een vakantie in Turijn kennis met de rijke geschiedenis van Noord-Italië. Bezoek de historische bezienswaardigheden in het hart van de stad, zoals het rijkelijk versierde Palazzo Reale en de naastgelegen Duomo. Of neem de tram naar de 672 meter hoge Superga, voor een betoverend uitzicht over de stad. Kun je daarna lekker bagna càuda eten aan het Piazza San Carlo.

Culturele vakantie in Turijn

Een van de grootste steden van Noord-Italië is het bruisende Turijn. Vlak over de grens met Frankrijk en Zwitserland, en daardoor vanuit Venlo minder dan 10 uur rijden. En die reis is een vakantie in Turijn meer dan waard. Het oude centrum van de stad zit namelijk vol culturele bezienswaardigheden. Om te beginnen met de middeleeuwse Duomo di Torino, vol schilderingen en marmeren beelden. Waar zich ook de beroemde Lijkwade van Turijn bevindt, een linnen relikwie die maar zelden tentoongesteld wordt. En neem ook meteen een kijkje in het naastgelegen koninklijk Palazzo Reale, met een grote collectie porselein en wapens van het Huis Savoye. Om ook de enorme kroonluchters en plafondschilderingen niet te vergeten.

Met de tram naar de Superga

Zie je vanuit de stad de Basilica di Superga hoog op de gelijknamige heuvel Superga liggen? Je hoeft voor een panoramisch uitzicht over Turijn en de Po gelukkig niet helemaal te voet naar de 672 meter hoge top. Met de tram gaat het een stuk gemakkelijker. Om weer terug beneden een gezellig terrasje uit te zoeken aan het bruisende Piazza San Carlo. Om tijdens een vakantie in Piëmonte verse bagna càuda te proeven. Onder het toeziend oog van Emanuel Filibert van Savoye, als bronzen ruiter midden op het plein vereeuwigd.

Bekijk alle vakanties Turijn (2)