Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Turijn

Vakantie Turijn

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Piemonte
  4. Turijn

Je hoeft de metro maar in te stappen en je wordt meegezogen in 'la dolce vita' van Turijn. Start een stadswandeling richting de ruim 167 meter hoge Mole Antonelliane, vanwaar je een magnifiek uitzicht hebt over de hele stad. Eenmaal weer met beide benen op de grond, kun je een flinke slag slaan in de overdekte winkelarcades tijdens een vakantie in Turijn. Of breng een bezoek aan het Koninklijk Paleis, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Naar grote hoogte in Turijn

Turijn is na Milaan de grootste stad van Italië, gelegen in het noordwesten van dit veelzijdige land in de regio Piemonte. Mede dankzij de imposante bezienswaardigheden zoals grote paleizen en pompeuze kerken in barokstijl, parken en wandelpaden langs rivier de Po leent Turijn zich uitstekend voor een voordelig weekendje weg of midweek in Italië. Ook fijn: Turijn ligt op nog geen twee uur vliegen vanaf Nederland.

Nadat je de koffers hebt uitgepakt en de hotelkamer naar smaak hebt ingericht, kun je de stad gaan verkennen. Vanuit het comfortabele hotel loop je binnen een paar tellen naar de ruim 167 meter hoge Mole Antonelliane, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Turijn. Wie geen hoogtevrees heeft, kan hier met een lift omhoog naar het panoramaterras, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de gehele stad. In de verte zie je Piazza Castello, het kloppende hart van Turijn. Iets verderop ligt het Palazzo Reale, eeuwenlang het hoofdkwartier van de Savoies en onderdeel van I Musei del Polo Reale.

Elegant winkelen in Turijn

Nadat je weer met beide benen op de grond staat, kun je langs de Via Roma met dure designwinkels naar Piazza San Carlo lopen, maar leuker is het om door La Galleria Subalpina te steken. Dit is een elegante overdekte passage in Art Nouveau stijl waar je kunt rondsnuffelen in een van de vele antiekwinkeltjes.

Voor wie meer op zoek is naar de Europese winkels biedt de stad meer dan genoeg winkelgelegenheid. Zo kun je een bezoek brengen aan het winkelcentrum Le Gru met meer dan 170 (!) winkels met bekende merken.

Een kijkje in het leven van familie Soveye

Wissel de dagen in de stad af met een bezoek aan de tuinen van het Koninklijk Paleis Palazzo Reale, gelegen op zo'n 10 minuten lopen. Het prachtige tapijt op de grote trappen neemt je mee in de rijkdom van de familie Soveye die hier vroeger gewoond heeft. Bewonder hier de grote wapens en harnassen die in originele staat zijn opgesteld. De grote kamers zijn chique ingericht en gevuld met schilderijen, kroonluchters en prachtige meubelstukken uit de 16e en 17e eeuw. Daarnaast kun je hier verschillende tentoonstellingen bezoeken die meer vertellen over de Italiaanse regio Savona.

Hoofdstad van de chocolade

Wist u dat Turijn ook wel de chocoladehoofdstad wordt genoemd? Vanaf de 16e eeuw hebben duizenden chocolatiers zich gevestigd in de stad. Op elke hoek van de straat lonkt in het centrum wel een winkel waar je diverse chocolade producten kunt kopen.
In de stad zie je waarschijnlijk ook veel mensen de lokale specialiteit 'Bicerin' drinken. Dit chocoladedrankje is zeker de moeite waard om te proeven tijdens een goedkope vakantie Turijn. En waar kan dit nu beter dan in – tja, de naam zegt het al – Caffè Bicerin?

Bekijk alle vakanties Turijn (1)