Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Villanova d'Albenga

Aan de Italiaanse Bloemenrivièra kun je de kleurrijke natuur van Villanova d’Albenga letterlijk proeven. De ‘violenstad’ wordt omringd door velden vol viooltjes waarvan zelfs jam wordt gemaakt. De geurige olijfboomgaarden en pijnbomen maken het landschap compleet. Na een actieve fietstocht door de groene heuvels kun je tijdens de vakantie Villanova d’Albenga proeven van de violenjam in het centrum van de stad.

Vakantie Villanova d'Albenga
Bekijk alle vakanties Villanova d'Albenga (1)

Op ontdekking in geurig Villanova d’Albenga

Geurig en kleurig kun je een vakantie Villanova d’Albenga wel noemen. Dat komt omdat deze stad aan de Italiaanse Bloemenrivièra omringd wordt door velden vol violen. Villanova d’Albenga wordt niet voor niks ‘violenstad’ genoemd. Van de bloemen wordt zelfs jam gemaakt die je in een van de restaurant op een focaccia kunt proeven. Overigens tref je in de omgeving van Villanova d’Albenga niet alleen violen aan. Ook de pijnbomen en olijfboomgaarden ontbreken niet. Vanaf de camping van TUI is een fietstocht door de groene heuvels een aanrader. Ondertussen is het uitzicht op het fonkelblauwe water van de Ligurische Zee adembenemend.

Van de zon genieten in mondain Alassio

Wil je de Ligurische Zee van dichtbij bewonderen? Zet tijdens de vakantie Villanova d’Albenga dan koers naar het mondaine Alassio waar je op het 4 kilometer lange zandstrand kunt zonnen. Ondertussen varen de luxe jachten af en aan. Alassio heeft namelijk een indrukwekkende jachthaven (Luca Ferrari) waar de rich & famous graag aanlegt met hun imposante zeilboten. Hier smul je ’s avonds ook van de lekkerste visgerechten. Al kun je natuurlijk ook het middeleeuwse centrum van Villanova d’Albenga opzoeken en in een van de sfeervolle restaurants proeven van de lekkerste Italiaanse pasta’s en pizza’s. Wedden dat je voldaan terugkeert naar de luxe 4 sterrencamping.

Bekijk alle vakanties Villanova d'Albenga (1)