Fazana

Vakantie Fazana

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Istrië
  4. Fazana

Een strandvakantie in Kroatië kunt u goed combineren met een uitstapje naar de Brijuni-eilanden tijdens een vakantie Fažana. Vanaf de camping loopt u zo het kiezelstrand op waar u heerlijk kunt dobberen in de azuurblauwe Adriatische Zee. Hierna lekker verse sardines proeven op de vismarkt in de levendige haven. De volgende dag kunt u de boot pakken richting Veliki Brijun, het grootste eiland van de beroemde Brioni-archipel.

Vakantie Fazana

Appartement Fazana

In het noordwesten van Kroatië, op het populaire schiereiland Istrië, ligt de kleine kustplaats Fažana. Verscholen tussen pijnboombossen, olijfbomen en groene wijngaarden. Vanuit een appartement in Fažana van TUI wandel je tijdens een vakantie in Kroatië zo naar de levendige haven. Kijk toe hoe de vissers hun vangst aan wal brengen. En koop op de markt meteen verse vis, om zelf klaar te maken in de kitchenette van het appartement. Lekker en voordelig. Maar je kunt vanuit de haven ook de veerboot nemen naar de Brijuni-eilanden vlak voor de kust. Met overblijfselen van Romeinse en Byzantijnse bouwwerken. En de pootafdrukken van dinosauriërs.

Dobberen op de Adriatische Zee

Kunt u niet kiezen tussen een strandvakantie en een culturele vakantie in Kroatië? Dan biedt een vakantie Fažana uitkomst. Vanuit het appartement van TUI loopt u zo via een promenade het kiezelstrand op vanwaar u uitkijkt op de Brijuni-eilanden voor de westkust van Istrië. Dobber met een luchtbed op het azuurblauwe water van de Adriatische Zee of geniet van de Kroatische zon.

Het feest van de sardines

Naast een fijn kiezelstrand beschikt Fažana over een levendige haven met een vismarkt. Dus als u trek heeft gekregen na een ontspannen stranddagje bent u hier op de juiste plek. Wat dacht u van heerlijke verse sardines? Fažana is namelijk dé plek van de sardines visserij. Wilt u meer weten hier meer over weten, dan kunt u het kleine visserijmuseum bezoeken.
Het jaarlijkse hoogtepunt in de zomermaanden in Fažana is het 'feest van de sardines' waarbij je op verschillende manieren sardientjes kunt proeven.

De Brijuni-eilanden

Vanaf uw appartement in Fažana ziet u de Brijuni-eilanden al liggen. Des te leuker om deze eilanden van dichtbij te bekijken. De Brijuni-eilanden is een eilandengroep van 14 grote en kleine eilanden. Deze archipel is tegenwoordig een prachtig nationaal park met ruim 700 plantensoorten en zo'n 250 vogels. Vanuit de haven van Fažana vaart er een boot naar Veliki Brijun, dat de grootste van de 14 eilanden is. Eenmaal op het eiland kunt u de trein instappen richting de ruïnes van een Romeinse Villa van circa 100 voor Christus.

Ook de onderwater excursie in de Verige Baai is een aanrader. Met een snorkel zwemt u door de 500 meter lange 'gang' waar u een romaanse villa zult zien die door de gestegen waterspiegel onder water staat. Verkent u het eiland liever op eigen houtje? Huur een fiets of ga lekker wandelen door de prachtige natuur.