Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Plitvicka Jezera

In het oosten van Kroatië kom je tijdens een vakantie Plitvicka Jezera ogen tekort. In dit Nationaal Park zijn de dichte bossen, turquoise gekleurde meren én kletterende watervallen adembenemend mooi. En wereldberoemd, want de Plitvice meren doen het goed op foto’s in reisgidsen. Trek in het hotel de wandelschoenen aan en verken het park via de houten vlonders of huur op de camping een kano om de Korana rivier af te peddelen.

Vakantie Plitvicka Jezera
Bekijk alle vakanties Plitvicka Jezera (3)

Het natuurschoon van Plitvicka Jezera

Ongerepte wildernis en adembenemend natuurschoon is waar het om draait tijdens een vakantie Plitvicka Jezera. Dit Nationaal Park ligt in het oosten van Kroatië en is wereldberoemd. Je bent de afbeeldingen van de turquoise gekleurde meren en kletterende watervallen vast wel eens tegengekomen. Toeristen van over de hele wereld komen naar de Plitvice meren om zelf van die jaloersmakende kiekjes te schieten. Via houten vlonders loop je dwars door de schilderachtige meren. En via allerlei bruggetjes en trappen kun je tot vlak naast de watervallen komen. Houd je camera maar gereed.

Off the beaten track in Kroatië

Bij TUI verblijf je tijdens een vakantie Plitvicka Jezera in een luxe hotel in het park. Al kun je ook kiezen voor een verblijf in een blokhut op een rustige camping. Hier ga je echt off the beaten track, want toeristen komen amper in dit deel van Plitvicka Jezera. Huur een kano en verken de dichte bossen via de rivier de Korana. Houd je ogen goed open, want misschien spot je zomaar beren of wolven aan de rand van het bos. Wil je na het ontdekken van de natuur echt ontspannen? Dan is het hotel van TUI de ideale uitvalbasis. Hier is het ’s avonds in de wellness goed toeven.

Bekijk alle vakanties Plitvicka Jezera (3)