Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Plitvicka Jezera

Sprookjesachtig, adembenemend en indrukwekkend zijn woorden die een kampeervakantie op een camping Plitvicka Jezera het best omschrijven. Dit natuurgebied in Kroatië is bekend geworden door het gelijknamige nationale park. Je bent de foto’s van de kleurrijke meren, kletterende watervallen en houten wandelpaden vast wel eens tegengekomen. Wil je de drukte vermijden? Ga dan zelf op ontdekking door te kajakken over de Korona rivier.

Eén met de natuur in Plitvicka Jezera

Als er één sprookjesachtige plek is om te kamperen dan is het Plitvicka Jezera wel. In dit Kroatische natuurgebied staat de camping van TUI aan de Korona rivier. Kamperen doe je hier in een houten blokhut met uitzicht op de dichte naaldbossen. Vanaf de camping Plitvicka Jezera wandel je zo de bossen in. Schrik niet als je in de verte een wolf hoort huilen. Die leven hier samen met herten en wilde zwijnen. Op expeditie gaan met een natuurgids is een aanrader. Maar je kunt ook kiezen voor een kajaktocht over de Korona en zo de wilde dieren spotten. Al blijven het wilde dieren, dus ze zien is eerder geluk dan zekerheid.

Het sprookjesachtige N.P Plitvicka Jezera

De meeste mensen denken bij Plitvicka Jezera meteen aan de groen/blauw gekleurde meren, de houten wandelpaden én de romantische watervallen. Ansichtkaarten en vakantiefoto's van het Nationale Park gaan de hele wereld over. Je bent de afbeeldingen van de schilderachtige natuur vast wel eens tegengekomen. Nationaal Park Plitvicka Jezera wordt dan ook gezien als een van de meest sprookjesachtige natuurgebieden ter wereld. Als je bij TUI kiest voor de camping Plitvicka Jezera kampeer je op 6 kilometer afstand van de ingang van het N.P. Je bent er dus zo. Vergeet de camera niet mee te nemen om eigen jaloersmakende foto’s te schieten.

Bekijk alle campings Plitvicka Jezera (1)