NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Skradin

Laat je betoveren door natuurspektakel tijdens een vakantie in Skradin. Dit stadje ligt centraal in Kroatië, aan de monding van de Krka-rivier. Het kent een mediterrane sfeer, die je het beste ervaart in een taverne aan de waterkant. Daarnaast is Skradin de ideale uitvalsbasis om het Krka-natuurpark te bezoeken. Een boot brengt je snel naar het hart ervan. Je kijkt beslist je ogen uit bij de 17 trappen van de Skradinski Buk-waterval.

Vakantie Skradin
  • Bezoek een van de Nationale Parken
Bekijk alle vakanties Skradin (1)

Skradin biedt UNESCO-natuur en fijne sferen

Ontdek een van de mooiste plekjes van Kroatië tijdens een vakantie naar Skradin. Dit stadje tref je in Noord-Dalmatië, op een uur ten noorden van de stad Split. Het ligt aan de monding van de Krka-rivier en kent een heerlijk mediterrane sfeer. De regio herbergt maar liefst drie nationale parken vol natuurpracht. Na een dag in de buitenlucht kom je thuis in het gastvrije hotel van TUI. Het ligt midden in het oude centrum van Skradin. Slenter van hieruit over geplaveide straatjes tussen pastelkleurige huizen door naar de waterkant. De lekkerste geuren lokken je de konoba's binnen. Vooral de risotto in Skradinski-stijl moet je een keer geproefd hebben.

Natuurspektakel bij de Krka-watervallen

Natuurlijk verken je tijdens een vakantie in Skradin de Dalmatische natuurpracht. Volg je de rivier landinwaarts, dan kom je uit bij de beroemde Krka-watervallen. In de haven van Skradin boek je eenvoudig een boottocht naar dit UNESCO-natuurpark. In totaal telt het 7 enorme watervallen. De grootste heet Skradinski Buk. Via 17 trappen stroomt het water zo'n 50 meter naar beneden. Dat is absoluut een spectaculair gezicht! Tijdens een 1,5 uur durende wandeling zie je de waterval steeds vanuit een andere hoek. Het park biedt overigens genoeg bezienswaardigheden voor meerdere dagen. Zo kun je ook nog per boot naar het eilandje Visovac en de Roški Slap-waterval.

Bekijk alle vakanties Skradin (1)