Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Starigrad Paklenica

Starigrad Paklenica is met haar ligging aan de Dalmatische kust in Kroatië, een ideale bestemming voor een zonvakantie. Maar Starigrad Paklenica biedt meer: fantastische natuur in het Nationaal Park Paklenica met excursies door de Manita Pec grot. Of bezoek de historische stad Zadar, met een 15e-eeuwse citadel en overblijfselen uit de Romeinse en Byzantijnse tijd. Beleef veelzijdig Kroatië met een vakantie in Starigrad Paklenica.

Vakantie Starigrad Paklenica
Bekijk alle vakanties Starigrad Paklenica (2)

Grotten en natuur vanuit Starigrad Paklenica

Tijdens een vakantie naar Starigrad Paklenica beleef je een mooiste plekken van Kroatië. Deze kustplaats ligt in de streek Dalmatië aan een inham van de Adriatische Zee. De zon het en het strand roepen, maar vergeet niet de streek rondom Starigrad Paklenica te ontdekken. Natuur in overvloed is er in het Paklenica Nationaal Park, met het Velebit gebergte. Toppen van 1757 hoog, terwijl je uitkijkt over zee. En kilometers wandelen zonder iemand tegen te komen, dit is waar het kan. Extra bijzonder is een excursie naar de Manita Pec grot. Met een gids wandel je door het gangenstelsel en ontdek je onderweg stalactieten en ondergrondse rivieren.

Citytrip naar Zadar

Na 45 kilometer rijden vanuit Starigrad Paklencia, sta je in Zadar, ook wel bekend onder haar Italiaanse naam Zara. Witte huizen met rode daken én een fantastische ligging op een schiereiland. Zadar is bijzonder en heeft een lange historie. Dat zie je bijvoorbeeld in St. Donatuskerk uit de 9e-eeuw. In het archeologisch museum van Zadar vind je zelfs overblijfselen uit de Romeinse tijd, toen de stad Argyruntum werd genoemd. Wandel daarna langs het 'zeeorgel' aan de Nova Riva: door de golvende beweging van het water, komt er muziek uit orgel dat verstopt zit onder de bovenste rij treden. Afsluiten als een local doe je op het Narodni Trg, het 'plein van het volk', waar je veel terrassen en restaurantjes vindt. Živjeli!... proost.

Bekijk alle vakanties Starigrad Paklenica (2)