Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Biograd na Moru

De voormalige Kroatische koningsstad Biograd na Moru ligt aan de Adriatische kust in de provincie Zadar. Het is een veelzijdig stadje en biedt voor elke leeftijd wat leuks. Relax tijdens je vakantie in Biograd na Moru een dagje in een badplaats en trek de volgende dag je wandelschoenen aan om de Krka-watervallen en St. Anastasiakerk te bezoeken. Rust na een dag vol met geschiedenis uit bij een restaurant aan het water en geniet van de zonsondergang.

Biograd na Moru - De ‘witte’ stad

De ‘witte stad aan de zee’ is de letterlijke vertaling van Biograd na Moru, een stad aan de Adriatische kust in de Kroatische provincie Zadar. Biograd staat niet voor niets bekend als badplaats. De stad is gesticht door de Kroatische adel en was de voormalige hoofdstad van het Kroatische koninkrijk – het werd daarom ook wel ‘de koningsstad’ genoemd. Tijdens je zonvakantie wissel je een bezoek aan een badplaats af met een wandeling in de natuur, bijvoorbeeld door de Krka-watervallen in Sibenik. Dit is een centraal gelegen stad aan de Adriatische kust en is een uurtje rijden vanaf Biograd na Moru. Als je ’s avonds terug bent in Biograd na Moru bekijk je de zonsondergang terwijl je smult van ćevapčići en pogača: pittige gehaktstaafjes en traditionele cake. Uživajte… eet smakelijk!

Bezienswaardigheden uit de 18e eeuw

Tijdens je vakantie in Biograd na Moru is een bezoek aan de St. Anastasiakerk uit de 18e eeuw eigenlijk een must. De witte kerk is vanuit de centraal gelegen het hotel van TUI goed te vinden. Je herkent het aan het standbeeld van de beschermheilige van de stad, St. Kasijan, die voor de deur staat. In de kerk zijn grafstenen met inscripties en indrukwekkende gegraveerde houten altaarstukken te vinden. Bewonder dus niet alleen de buitenkant van de kerk, maar neem zeker ook een kijkje binnen!

Bekijk alle vakanties Biograd na Moru (5)