Yucatan

Vakantie Yucatan

  1. Vakantie
  2. Mexico
  3. Yucatan

Tijdens een vakantie in Yucatán merk je sterk de aanwezigheid van een van de meest mysterieuze en cultureel onderlegde volkeren ter wereld: de Maya’s. Bezoek op dit Mexicaanse schiereiland bezienswaardigheden als het wereldwonder Chichén Itzá en de Piramide van Kukulcán, waar je vogels kunt horen als je in je handen klapt. Voorkeur voor een duikvakantie in Yucatán? Pak dan de boot naar het populaire duikeiland Cozumel!

Vakantie Yucatan
  • Paradijs voor jong en oud
  • Luxe All Inclusive hotels
  • 24 uur per dag top service
  • Kleurrijke koraalriffen
  • Vliegen met onze eigen TUI Dreamliner
Bekijk alle vakanties Yucatan (42)

Verken het bijzondere schiereiland Yucatán

Het Mexicaanse schiereiland Yucatán wordt van oudsher bewoond door de Maya’s, een volk met een eeuwenoude cultuur. Dit is goed terug te zien in de vele culturele bezienswaardigheden die dit indianenvolk heeft achtergelaten. Het luxe Ultra All Inclusive hotel van TUI op Cancun vormt de ideale uitvalsbasis om diverse excursies te ondernemen op Yucatán bijvoorbeeld naar de vele Mayabouwwerken. Ten westen van de kleine stad Vallodolid vind je de klassieke overblijfselen van de oude krater van Chicxulub, een resultaat van een grote meteorietinslag. Vlak bij de krater ligt het wereldwonder Chichén Itzá, de oude Mayastad waar de piramide van Kukulcán staat. Als je in je handen klapt terwijl je je in de piramide begeeft kun je als reactie vogels horen tjilpen. Onderzoekers staan vooralsnog voor een raadsel door dit akoestische fenomeen.

Zonnen en snorkelen bij Yucatán

In het aanbod van TUI vind je vele kindvriendelijke resorts op bijvoorbeeld Playa del Carmen of Cancun met grote zwembaden en uitdagende glijbanen, evenals diverse watersporten die de wat oudere kinderen kunnen ondernemen tijdens een vakantie naar Yucatán. Denk hierbij aan snorkelen of windsurfen. Terwijl zij lekker aan het spetteren zijn, kun je zelf genieten van een tequila-cocktail op het strand van Playa del Carmen. De eerste honderden meters zee laten je een oogverblindende mix van groene en azuurblauwe tinten zien, net een tropische ansichtkaart.

Duiken in Cozumel

Zin om te duiken tijdens een vakantie in Yucatán? Op een kleine afstand van het Tulumstrand vind je het walhalla voor duikers: Cozumel. Vanaf het hotel in Yucatán kun je de boot pakken naar dit kleine eiland dat volledig wordt omgeven door de meest kleurrijke koraalriffen. Cozumel staat bekend om duikstekken als Punta Sur, dat zich kenmerkt door steile wanden en grotten vol zeeleven zoals engelvissen en vlindervissen. De ‘Devil’s Troat’ is wellicht de meest beroemde grot op dit rif en mondt uit in een pracht onderwaterkathedraal. Duiken op het eiland Cozumel is een ervaring die je niet snel zult vergeten tijdens een vakantie in Yucatán! Kijk ook eens naar een van de aanbiedingen richting Yucatán om een geweldige zonvakantie in Mexico te beleven. Of boek een van de bijzondere rondreizen door Mexico waar je geen van de bezienswaardigheden op Yucatán mist.

Bekijk alle vakanties Yucatan (42)