Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Drenthe

Vakantie Drenthe

  1. Vakantie
  2. Nederland
  3. Drenthe

Helemaal tot rust komen in de bossen? Of cultuur snuiven in één van de vele musea? Dan moet je zeker op vakantie naar Drenthe. Deze bijzondere provincie heeft veel moois te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de beroemde hunebedden uit de oudheid of bezoek het Kamp Westerbork. Na een dag vol bezigheden tijdens je actieve vakantie heb je wel een echte Drentse Turf verdiend. Tot een aandermaol!

Populaire bestemmingen

Echten(1) Echten

Aanbieding Drenthe

Een vakantie in Drenthe is ideaal als u er een paar dagen of een weekendje op uit wilt. Het familievakantiepark of kindvriendelijke camping vormt de ideale uitvalsbasis voor natuur- en wandelliefhebbers om de hele provincie in het noorden van Nederland ontdekken. Bent u al eens bij de hunebedden geweest, of in de prachtige bossen bij Borger? Omgeven door natuur komt u weer helemaal tot uzelf. Zo’n vakantie in eigen land is nog makkelijker te realiseren met een aanbieding in Drenthe van TUI. Boek uw vakantie naar Drenthe met vroegboekkorting en spaar geld uit.

Kom tot rust in de natuur van Drenthe

Als er één plek is in Nederland waar je echt helemaal op kunt gaan in de vrije natuur, dan is het wel in Drenthe. In Drenthe ontkom je niet aan de weelderige natuur. Wist je dat deze provincie ten noordoosten van Nederland maar liefst voor 20 procent uit bossen en natuurgebieden bestaat? Stevige wandelschoenen zijn geen overbodige luxe tijdens een vakantie Drenthe. Lekker met z’n allen de frisse boslucht opsnuiven! Vanaf de camping van TUI ben je zo in het bos. Probeer de Borger-Odoorn wandelroute uit. De oranje paaltjes brengen je langs uitgestrekte bossen, heidevelden en hunebedden. Misschien spot je zelfs zwijnen of een edelhert!

Bezoek de hunebedden van Drenthe

Een van de meest bekende attracties van Drenthe zijn de beroemde hunebedden. En niet voor niets, want dit zijn de oudste monumenten van Nederland. Wist je dat de hunebedden vroeger als grafkelders dienden? In totaal kun je tijdens een vakantie in Drenthe maar liefst 52 hunebedden bezoeken. Maar als dat een beetje veel is, ga dan tijdens een actieve vakantie in ieder geval naar het plaatsje Borger. Hier ligt namelijk het grootste hunebed van Nederland. Deze is bijna 23 meter lang.

Stap in de geschiedenis in Drenthe

Als je dacht dat Drenthe alleen maar natuurschoon te bieden heeft, dan heb je het mis. Tijdens een vakantie in Drenthe kun je ook terecht voor een dagje cultuur snuiven. Bezoek bijvoorbeeld Kamp Westerbork en ontdek meer over de heftige en intrigerende geschiedenis van deze plek. Hier vind je een eerbetoon aan de ruim honderdduizend slachtoffers uit de tweede wereldoorlog die in dit kamp verbleven. Vergeet ook niet het Drents museum in Assen te bezoeken, waar regelmatig spraakmakende exposities te bewonderen zijn. Sluit de vakantiedag gepast af met een zoete Drentse lekkernij: de Drentse Turf.

Bekijk alle vakanties Drenthe (1)