België

Kerstmarkt België

  1. Kerstmarkt
  2. België

Onze zuiderburen weten wel van wanten als het om kerstmis gaat. Rond de kerstdagen staan verschillende steden in België in het teken van de kerstsfeer. Tijdens een kerstmarkt in België staan tientallen kraampjes opgesteld met leuke kerstdecoraties, traditionele houten handwerken en heerlijke kerstlekkernijen zoals glühwein, warme wafels en worstenbroodjes. Perfect dus met de feestdagen in het vooruitschiet.

Kerstmarkt België
Bekijk trips naar België (48)

Winter Wonderland België

België blinkt uit in zijn kerstmarkten die ieder jaar de vele pleinen en winkelstraten van verschillende Belgische steden verfraaien. De kerstmarkten zijn traditioneel, authentiek en vol weelderige decoraties en sprookjesachtige verlichting. Vooral de grootse kerstmarkten met internationale allure van een kerstmarkt in Antwerpen en een kerstmarkt in Brussel zijn alom bekend. Maar ook de wat kleinere steden zoals Leuven, Luik en Nieuwspoort worden ondergedompeld als kerstwalhalla.

Op bezoek bij de kerstman in Leuven

In Leuven vind je een van de oudste kerstmarkten in België. Wie verwacht dat de kerstmarkt op de Grote Markt staat, komt bedrogen uit. Op de Grote Markt staat alleen een kerststal en een kleine nostalgische kermis. Ook leuk, maar voor de échte kerstmarkt moet je op het Ladeuzeplein en het aangrenzende Herbert Hooverplein zijn. In december staan ruim 140 kraampjes opgesteld met cadeauartikelen, streekproducten en dampende, winterse lekkernijen. Je kunt er ambachtslui aan het werk zien en ook de Kerstman zal weer zijn neergestreken in Leuven om de kerstmarkt van dichtbij mee te maken. Je kunt samen met de kids de Kerstman opzoeken in het sparrenbos. Ho, ho, ho!

Parkeren in Leuven
Op autovakantie naar Leuven? Dan zijn er verschillende parkeergelegenheden in Leuven.  Het parkeergeleidingssysteem brengt je er naartoe. Omdat het wel eens druk kan zijn, is er goed bereikbare parkeerplaats aan de rand van de stad. Voor drie euro sta je voor onbepaalde tijd aan het Wetenschapspark Arenberg langs de Koning Boudewijnlaan. Dat is de invalsweg die de E 314 (Afrit 15) verbindt met de ring van Leuven. Blijf je een weekendje in Leuven? Dan is de beste optie om te parkeren bij het hotel van TUI om vervolgens te gaan wandelen naar de oude stadskern van Leuven.

Het kerstdorp Luik

Mag het wel wat groter, dan is de kerstmarkt in Luik een goede optie. De kerstmarkt in Luik mag eigenlijk geen kerstmarkt meer genoemd worden, want het is tegenwoordig zo groot dat het meer een kerstdorp is. Deze kerstmarkt in België is zelfs de grootste van het land. Zet de kerstmuts maar op en geniet dit jaar in Luik van de ruim 200 verlichte kraampjes in het centrum van Village de Noël op het Place du Marché. Tijdens het rondslenteren langs de kraampjes zul je de welbekende klanken van kerstliederen horen en komt de geur van versgebakken (Luikse) wafels je tegemoet. Ook kun je de kerstmarkt van bovenaf bekijken in het grote reuzenrad. Op familievakantie met kinderen? Waag dan eens een poging op de schaatsbaan!

Parkeren in Luik
Reis je met je eigen vervoer naar Luik dan kun je deze parkeren bij een van de vele parkeergarages zoals Vaartkom en Philipssite. Vanuit hier kun je gratis met de bus naar het centrum van Leuven. Vanaf 10 december 2016 wordt er elke zaterdag van 10:00 uur tot 19:00 uur ook een gratis pendelbus ingelegd tussen Parking Arenberg en het centrum van de Belgische stad. Ben je van plan om een weekend naar Leuven te gaan? Parkeer dan de auto bij het hotel van TUI.

Bekijk trips naar België (48)
Populaire bestemmingen Bekijk trips naar België (48)