Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Kerstmarkt Antwerpen

Zodra de dagen weer korter worden, komen bij veel mensen de kerstkriebels weer opzetten. Versterk het kerstgevoel nóg meer door een bezoekje te brengen aan een kerstmarkt in Antwerpen. Onze zuiderburen weten precies hoe ze een winterse sfeer moeten creëren! Struin onder het genot van een glaasje glühwein langs de vele houten chalets verdeeld over de hele stad langs de Schelde: van de Grote Markt en de Suikerrui tot het sfeervolle Steenplein.

Kerstmarkt Antwerpen
Bekijk trips naar Antwerpen (14)

Bourgondische kerstsfeer in Antwerpen

Omdat Antwerpen net over de grens ligt is deze stad een geliefde plek voor een dagje weg of een verrassende stedentrip in België. Het is sowieso geen straf om in deze Belgische stad te winkelen, maar als je het kunt combineren met het bezoeken van een kerstmarkt in Antwerpen is dat helemaal goed. Je vindt hier een van de grootste kerstmarkten van België met sprookjesachtig decor, een heuse ijspiste en lekker eten en drinken. Elke winter slaat het hart van Antwerpen op het ritme van de winterpret! De stad wordt omgetoverd tot een waar kerstwalhalla met een bonte verzameling houten chalets en gezellige kraampjes aan rivier de Schelde. De twinkelende kerstverlichting en de Bourgondische sfeer maakt het zo dicht bij huis toch weer totaal anders!

IJspiste in Antwerpen

De stalletjes op de kerstmarkt van Antwerpen staan niet alleen op de Grote Markt, maar ook op de Suikerrui, de Handschoenmarkt, de Groenplaats en op het Steenplein. Op dit laatstgenoemde plein staat ook de ijspiste waar je al zwierend over het ijs kunt uitkijken op de Schelde. Opwarmen kan met een warme chocolademelk, terwijl je de levende kerststal voor de Onze Lieve Vrouwe kathedraal gaat bekijken. Tevens is de kerstperiode zeer geschikt om in een hotel in Antwerpen te overnachten. Op deze manier kun je tot sluitingstijd over de kerstmarkt struinen.

Bekijk trips naar Antwerpen (14)