Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Arlberg

Vakantie Arlberg

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Arlberg

De streek Arlberg ligt op de grens van Tirol en Vorarlberg en is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie in Oostenrijk. Je kunt bijvoorbeeld op wintersport of je wagen aan een van de vele wandelroutes, zoals de Adelaarsweg, door het bergachtige landschap met zijn alpenweiden. Toch is een vakantie in Arlberg voor de passieve genieter. Bezoek bijvoorbeeld de almfeesten in de zomermaanden en smikkel van Tiroler lekkernijen.

Populaire bestemmingen

St. Anton am Arlberg(3) St. Anton am Arlberg

Appartement Arlberg

Tijdens de vakantie in bergregio Arlberg verblijft u op de grenzen van de Oostenrijkse deelstaten Tirol en het Salzburgerland. Ervaar de Oostenrijkse charme tijdens een verblijf in een appartement in Arlberg, rustig gelegen vlakbij het centrum van Flirsch. Dit gemoedelijke boerendorpje ligt aan de Tiroolse zijde van Arlberg en vormt een uitstekend startpunt voor wandeling in wandeleldorado Arlberg, dat maar liefst 300 kilometer aan wandelwegen kent.

In de wintermaanden is het ook goed vertoeven in Arlberg. De regio beschikt over de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van de Alpen. Flirsch is het kleine broertje van het bekende St. Anton am Arlberg en maakt deel uit van het skigebied van Arlberg Skiregion. Vlak bij het appartement van TUI vind je maar liefst 350 kilometer aan pistes waarvan 'Der Weissen Rausch' een van de bekendste is. Wie van de deelnemers zal over deze afdaling als eerste het dorpje St. Anton am Arlberg bereiken tijdens de jaarlijkse skiwedstrijd? Ook is er een verlichte rodelbaan en een ijsbaan.
Eenmaal terug in het appartement van TUI is de keus aan u: zelf koken of een hapje gaan eten in het centrum van Flirsch?

 

Bekijk alle appartementen Arlberg (2)

Actieve vakantie in Arlberg

Op de grens van Tirol en Vorarlberg ligt Arlberg, een streek dat dankzij het bergachtige landschap de ideale bestemming voor een actieve wandelvakantie in Oostenrijk. Een van de bekendste wandelroutes is de Adelaarsweg. Deze wandeling start in St. Johann en brengt je langs een decor van bontgekleurde bloemenweiden en kraakheldere bergmeren. Via het Rofan- en Karwendelgebergte kom je uiteindelijk uit in St. Anton am Arlberg. St. Anton am Arlberg is tevens de verblijfplaats tijdens een vakantie in Arlberg. In dit gemoedelijke dorp staat namelijk het 4 sterren hotel van TUI, dat je vanaf Nederland met eigen vervoer in 9 uur bereikt. Kies je voor het gemak? Pak dan het vliegtuig, de bus of de trein. Dan hoef je niet zelf achter het stuur te kruipen!

Een hotel in Arlberg tijdens de almfeesten

Ook als je geen groot liefhebber bent van een actieve wandelvakantie in Tirol, kunnen wij je van harte aanrader om een hotel in Arlberg te boeken. Je kunt je in de zomermaanden bijvoorbeeld onder laten dompelen in de tradities en folklore. De almfeesten, die van eind juli tot augustus plaatsvinden, trekken jaarlijks weer vele bezoekers. De boeren nodigen gasten dan uit op hun alm en ze krijgen dan allerlei Tiroler lekkernijen geserveerd. De kaasknödel met donkerbruin volkorenbrood is daar een goed voorbeeld van. Dit mengsel van kaas, brood, ui, knoflook en boter wordt tot een balletje gerold en gefrituurd tot een goudbruine 'knödel'. Dit feest, waar je tijdens een vakantie in Arlberg kunt smikkelen van Tiroler lekkernijen en mee kunt swingen op een flinke dosis Alpenmuziek, wordt medio september uitgeluid met de Almabtrieb. Bij deze feestelijke aangelegenheid wordt het vee met kleurrijke hoofdtooien weer teruggebracht naar de stal.

Op wintersport in Arlberg

Ga je niet in de zomermaanden op vakantie naar Arlberg? Maak je niet druk. Je kunt er ook fantastisch op wintersport dankzij de 305 kilometer lange pistes van skigebied Ski Arlberg! Je bereikt de gevarieerde pistes eenvoudig vanaf omringende wintersportdorpen als Flirsch, St. Anton am Arlberg en Zürs am Arlberg, waar je ook kunt verblijven in een hotel van TUI. En als je klaar bent met skiën in Arlberg, dan glijd je gewoon door naar de bruisende après-ski gelegenheden als de Mooserwirt.

Bekijk alle vakanties Arlberg (7)