NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Bruck an der Großglocknerstraße

Natuurliefhebbers en rustzoekers opgelet: het is tijd voor een vakantie naar Bruck an der Großglocknerstraße! Met meer dan 1.000 kilometer aan wandelpaden, de mooiste natuur in Nationaal Park Hohe Tauern en de hoogste berg van Oostenrijk om de hoek is een vakantie naar dit Oostenrijkse dorp een walhalla voor natuurliefhebbers. En wat zullen de kinderen genieten van plonzen in de nabijgelegen Zeller See.

Vakantie Bruck an der Großglocknerstraße
Bekijk alle vakanties Bruck an der Großglocknerstraße (5)

Natuurvakantie om de hoek van het hotel

In de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land ligt het dorp Bruck an der Großglocknerstraße. Zodra je het gezellige plaatsje binnenrijdt, word je betoverd door het indrukwekkende landschap. Bruck an der Großglocknerstraße ligt namelijk tegen Nationaal Park Hohe Tauern waar je meer dan duizend kilometer aan wandelpaden vindt. Maak de mooiste wandeltochten tussen de bomen en langs metershoge gletsjers. Vanuit het hotel in Bruck an der Großglocknerstraße neem je een lunchpakket mee om heerlijk van te genieten op een bankje met uitzicht op de prachtige natuur. Ook de kinderen vermaken hier zich prima op het speciaal voor hen aangelegde avonturenpad. En wil je ze tijdens een familievakantie écht blij maken? Ga dan een dagje naar de Zeller See op slechts een kwartier rijden van het hotel in Bruck an der Großglocknerstraße. Lekker zwemmen, varen en afkoelen in dit knalblauwe meer bij Zell am See.

Bedwing de hoogste berg van Oostenrijk

Tijdens een vakantie in Bruck an der Großglocknerstraße mag een bezoek aan de Großlockner zélf zeker niet ontbreken. Wist je dat dit met 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk is? Het luxe hotel ligt aan de Großglockner Hochalpenstraße, een van de mooiste bergwegen van Oostenrijk. Met de auto rijd je via 36 haarspeldbochten omhoog naar de top van de berg. Houd de ogen goed open, want na elke bocht wacht een schitterend panorama-uitzicht. Een aanrader: neem een pauze bij stopplek nummer vier: de Edelweiss-spitze. Rijd een klein stukje van de doorgaande weg af naar boven. Het is een flinke klim, maar je beloning is het allermooiste uitzicht dat je maar kunt bedenken! Ben je een echte sportieveling? Laat dan de auto staan en ga per fiets naar de top van de Großglockner. Niet voor amateurs… Weer in het hotel komen je spieren heerlijk tot rust in de sauna, dat heb je wel verdiend na al dat wandelen en fietsen! Blijft niet te lang zweten, want het diner staat al voor je klaar. Of begin je liever eerst met een verfrissend drankje? De keus is aan jou, je verblijft in het hotel in Bruck an der Großglocknerstraße all inclusive!

Bekijk alle vakanties Bruck an der Großglocknerstraße (5)