COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Bovec

Vakantie Bovec

  1. Vakantie
  2. Slovenië
  3. Sloveense Alpen
  4. Bovec

Een bergachtig landschap met hoge toppen, smaragdgroene rivieren en veel wateractiviteiten. Tijdens een vakantie in het dorp Bovec, in het noordwesten van Slovenië, vind je verschillende activiteiten voor een actieve vakantie. Ga bijvoorbeeld raften of tuben op de Soca rivier. Of als je een echte durfal bent: canyoningen. Liever wandelen? Neem dan de Kanin kabelbaan naar 2.200 meter hoogte en geniet van het uitzicht over de Soca vallei.

Vakantie Bovec

Appartement Bovec

Dit jaar op vakantie om Slovenië op een actieve manier te ontdekken? Dan is Bovec in het noordwesten van Slovenië de perfecte uitvalsbasis. De omgeving ligt in het dal van de Soca en wordt omgeven door de machtige Sloveense Alpen. Na een stevig ontbijt in het 4 sterren appartement van TUI hoef je slechts een paar stappen te zetten om de frisse berglucht in te ademen. Bovec is gelegen in het Triglav National Park die op allerlei manieren te ontdekken is. De Soca rivier loopt door het park heen en biedt mogelijkheden tot raften en kanoën voor de echte durfals. Maar aan uitdagende wandelroutes is ook geen gebrek. Zo kunnen wandelaars de route Slemenova Spica nemen. Deze route neemt u mee over de noordelijke bergtoppen van het Nationale Park. Vanaf de toppen is Oostenrijk te zien, en natuurlijk een prachtig uitzicht over de omgeving. Het appartement Bovec is uitgerust met hotelfaciliteiten, waardoor je ’s avonds in alle rust de sauna in kunt duiken om weer op te laden voor een nieuwe dag in de buitenlucht van Slovenië.

Watersport walhalla van Slovenië

Bovec is een klein stadje in het noordwesten van Slovenië, aan de rand van de Italiaanse grens. Maar hier geldt wel: klein maar fijn! Watersportliefhebbers zijn tijdens een vakantie in Bovec aan het juiste adres. Trotseer bijvoorbeeld tijdens een excursie de helderblauwe rivier de Soča en ga raften of tuben. Raften doe je in groepsverband, tuben is een individuele activiteit in een grote opblaasband. Echte durfal gaan canyoningen. Dit is een populaire activiteit in Slovenië, en mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Bovec. Via natuurlijke glijbanen, watervallen en rotsen volg je de loop van de rivier. Dit betekent veel springen, zwemmen, abseilen en gillen. Durf jij het aan?

Prachtige natuur van Bovec

Iets minder spannend, maar zeker niet minder leuk zijn de verscheidene wandelingen door de natuur van Bovec. Na een goede nachtrust in het vier sterren hotel van TUI, kun je met de Kanin kabelbaan naar 2.200 meter van de gelijknamige berg voor een wandeling. Of neem het pad langs de smaragdgroene rivier de Soca. Deze loopt van Bovec naar het dorpje Trenta via verschillende voetgangersbruggen. Eenmaal aangekomen, is het tijd voor een pauze op het terras. Geniet hier van een Sloveense wijn, de wijngaarden in Slovenië behoren ten slotte tot de beste ter wereld. Wil je toch het water in, maar niet zo extreem als de andere excursies? Doe dan de ‘river walking tour’. Hierbij volg je de loop van de rivier, die tussen de bergen van de Soca vallei doorloopt.