Sankt Peter am Kammersberg

Vakantie Sankt Peter am Kammersberg

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Steiermark
  4. Sankt Peter am Kammersberg

Het dorpje Sankt Peter am Kammersberg, gelegen op zo’n 800 meter hoogte in het Katschtal, is een ideale bestemming voor een actieve wandelvakantie. Trek uw wandelschoenen maar aan en ontdek de omgeving van het groene hart van Oostenrijk. Gaat u liever op de fiets? Dan is een fietstocht richting de Günstner-watervallen een aanrader tijdens een vakantie Sankt Peter am Kammersberg: met een valhoogte van 65 meter de hoogste waterval van Steiermark.

Vakantie Sankt Peter am Kammersberg
Bekijk alle vakanties Sankt Peter am Kammersberg (2)

Het 'groene hart van Oostenrijk'

Sankt Peter am Kammersberg ligt in het midden van de Oostenrijkse provincie Steiermark. Vanwege de glooiende weilanden, talloze heuvels met boom- en wijngaarden en warmwaterbronnen, wordt Steiermark ook wel het ‘groene hart van Oostenrijk’ genoemd.

Natuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Sankt Peter am Kammersberg hun hart ophalen. Maar ook actieve vakantiegangers zitten hier op de juiste plek. De combinatie van hoge bergtoppen, talrijke wandelpaden en meren is namelijk ideaal voor diverse vormen van berg- en watersport.

Uw camping van TUI ligt te midden van de ongerepte natuur en is een mooie plek voor een kampeervakantie. Tevens is het ook de ideale uitvalsbasis om te gaan wandelen over de bergweides en langs beekjes. Onderweg passeert u verschillende dorpjes zoals Lannach of Forstboden, waar u even een pauze in kunt lassen.

De hoogste waterval van Steiermark

Gaat u liever met de fiets op pad? Dan is een fietstocht richting de Günstner-watervallen een aanrader. Dit is met een valhoogte van 65 meter de hoogste waterval van Steiermark. Over de rotsblokken vallen watermassa's slechts enkele meters aan de bezoekers voorbij de diepte in.

Voordat u terugkeert naar uw stacaravan of tent, moet u zeker nog even de Pfarrkirche, gelegen in het centrum van Sankt Peter am Kammersberg, bewonderen. Deze kerk is het culturele hoogtepunt van het dorp.

Een dagje winkelen in Judenburg

Wissel uw vakantiedagen in Sankt Peter am Kammersberg af met een dagtrip richting Judenburg. Dit dorp ligt op zo'n 40 minuten rijden van uw camping en is zeer geschikt voor een dagje shoppen. Ontdek de Burggasse dat bol staat met winkels, kleine boetiekjes en sfeervolle restaurants. Als u de straat uitloopt komt u bij het centrale plein - de 'Hauptplatz' - met zijn drie verschillende kerken, waaronder de Sankt Nikolaus. Deze kerk is van binnen versierd met fresco's en glas-in-lood.

Strek de benen even onder het genot van een kop koffie bij café Karl-Heinz Hubman, terwijl u uitkijkt over het plein en mensen kunt kijken. In de zomermaanden staat het plein dagelijks vol met kraampjes met lokale producten.

 

Bekijk alle vakanties Sankt Peter am Kammersberg (2)