Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Velden

Plons! Tijdens een vakantie in Velden am Worthersee neem je regelmatig een duik in het heerlijk warme water. Al fietsend rondom het meer vind je de mooiste plekjes om een pauze te nemen en te zwemmen. Je kijkt onderweg uit op de groene heuvels en de machtige bergen van Karinthië en vaart per stoomboot weer terug naar je hotel in Velden.

Vakantie Velden

Vakantie aan de Oostenrijkse Rivièra

Het Oostenrijkse Karinthië is beroemd om zijn prachtige meren en prettige klimaat. Velden Am Worthersee ligt in het hart van dit gebied, dichtbij de grens met Italië en Slovenië en is een van de acht stadjes rondom het helderblauwe Worthersee. Na het ontbijt loop je vanuit je hotel van TUI zo naar het meer. In de zomer ligt de watertemperatuur rond de 27 graden Celsius; heerlijk zwemmen dus, terwijl je uitkijkt op de groene heuvels en bergen die het meer omsluiten. Je vakantie in Velden is begonnen!

Wandel- en fietsvakantie rondom de Worthersee

Er zijn in de omgeving van Velden ook veel goed gemarkeerde wandel- en fietsroutes uitgezet. Zo is er bijvoorbeeld voor de ervaren wandelaar de 55 kilometer lange Worthersee Loop Trail. Deze route gaat het hele meer rond en ondertussen kun je regelmatig stoppen bij lokale wijntavernes. Of huur een fiets maak de 40 kilometer lange tocht om de Worthersee. Tijdens de rustpauze neem je een heerlijke duik in het meer en onderweg geniet je van de mooiste uitzichten op het meer en de bergen en de pittoreske dorpen en stadjes. Je kunt ook een deel van de route doen en per stoomboot over het water weer naar Velden varen. Een must-do tijdens je vakantie in Velden! Na alle inspanningen van de dag is het heerlijk ontspannen dineren in een van de restaurants in Velden. Ein prosit!