Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Velden

Vakantie Velden

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Karinthië
  4. Velden

Plons! Tijdens een vakantie in Velden am Worthersee neem je regelmatig een duik in het heerlijk warme water. Al fietsend rondom het meer vind je de mooiste plekjes om een pauze te nemen en te zwemmen. Je kijkt onderweg uit op de groene heuvels en de machtige bergen van Karinthië en vaart per stoomboot weer terug naar je hotel in Velden.

Vakantie Velden

Appartement Velden

Heeft u de Franse en Italiaanse Rivièra wel een keer gezien en bent u toe aan een meer actieve zonvakantie? Breng dan uw strandvakantie door aan de Oostenrijkse Rivièra vanuit een appartement in Velden. Deze badplaats in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië ligt aan de westoever van de Wörthersee. Dit enorme meer staat garant voor uren watersportplezier. Neem uw surfplank mee tijdens een autovakantie of huur een dag een zeilboot. Even de benen strekken? Het appartement van TUI ligt aan de rand van het bos net buiten Velden. Of duik het centrum van Velden in waar stijlvolle herenhuizen en Schloss Velden deze plaats een soort grandeur geven. In Velden kunt u bij de Spar supermarkt boodschappen halen of uzelf trakteren op een diner, bijvoorbeeld bij restaurant ‘Aqua’. Bestel bijvoorbeeld een traditionele ‘Alt-Wiener Suppentopf’, een soep van noedels en groenten (ook wel ‘Kunstenaarssoep’ genoemd), en kijk ondertussen uit over het bijna turquoise water van de Wörthersee.

Vakantie aan de Oostenrijkse Rivièra

Het Oostenrijkse Karinthië is beroemd om zijn prachtige meren en prettige klimaat. Velden Am Worthersee ligt in het hart van dit gebied, dichtbij de grens met Italië en Slovenië en is een van de acht stadjes rondom het helderblauwe Worthersee. Na het ontbijt loop je vanuit je hotel van TUI zo naar het meer. In de zomer ligt de watertemperatuur rond de 27 graden Celsius; heerlijk zwemmen dus, terwijl je uitkijkt op de groene heuvels en bergen die het meer omsluiten. Je vakantie in Velden is begonnen!

Wandel- en fietsvakantie rondom de Worthersee

Er zijn in de omgeving van Velden ook veel goed gemarkeerde wandel- en fietsroutes uitgezet. Zo is er bijvoorbeeld voor de ervaren wandelaar de 55 kilometer lange Worthersee Loop Trail. Deze route gaat het hele meer rond en ondertussen kun je regelmatig stoppen bij lokale wijntavernes. Of huur een fiets maak de 40 kilometer lange tocht om de Worthersee. Tijdens de rustpauze neem je een heerlijke duik in het meer en onderweg geniet je van de mooiste uitzichten op het meer en de bergen en de pittoreske dorpen en stadjes. Je kunt ook een deel van de route doen en per stoomboot over het water weer naar Velden varen. Een must-do tijdens je vakantie in Velden! Na alle inspanningen van de dag is het heerlijk ontspannen dineren in een van de restaurants in Velden. Ein prosit!