Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Wenns

Vakantie Wenns

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Tirol
  4. Wenns

Op 962 meter hoogte gezeteld in het Pitztal, tussen de bloeiende bergweiden, ligt het Oostenrijkse dorp Wenns. Zodra u het hotel uitloopt, bevindt u zich in het natuurpark Kaunergrat waar u naar hartenlust kunt wandelen door het indrukwekkende landschap. Voor een korte pauze stopt u bij een van de ruim 50 almen. De volgende dag kan het tempo flink omhoog bij de spetterende attracties van Avonturenpark Alpine Center Hogzeiger.

Vakantie Wenns

Willkommen in Wenns

Wenns is een dorpje gelegen op 962 meter hoogte in het Pitzal, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol.
Eenmaal aangekomen in uw hotel van TUI wordt u omringd door het omvangrijke netwerk van wandelpaden van natuurpark Kaunergrat. Het hotel maakt deel uit van dit indrukwekkende natuurpark, gelegen in het hart van de Alpen. Het park strekt zich uit van het Oberen Inntal tot aan de Ötztaler Alpen.
Na een flinke wandeling door het prachtige landschap langs verschillende planten- en diersoorten kunt u een hapje eten in een van de ruim 50 almen in het park.

Vanuit hier kunt u doorlopen richting het ‘Stamserhaus’, met muren van meer dan 700 jaar oud de oudste boerenhoeve van Tirol. Ook het compleet beschilderde Platzhaus, voormalige burgemeesterswoning, is beslist een kijkje waard tijdens een vakantie Wenns.

Frühstucken op hoog niveau

Over wandelen gesproken, het Pitztal met zijn bijna 3 km hoge Pitztaler Gletsjer is een heerlijk gebied om ontspannen te kuieren tussen het groen van de Oostenrijkse Alpen. Of pak de GletsjerExpress waarmee u direct bij het uitkijkpunt op 2.840 meter hoogte uitkomt. Wat een overweldigende uitzichten over de bijna drie kilometer hoge toppen van de Alpen! En u kunt het allemaal zien onder genot van een hapje en drankje bij restaurant Kristall.                                                                                                          

Op avontuur met de kids

Bent u op familievakantie en is het de hoogste tijd voor wat ‘quality time’ met de kids? Dan kunt u tijdens uw vakantie in Wenns Pitz Park bezoeken, een waterpark met zijn natuurlijke zwemvijver en leuke kinder-waterspeeltuin. Hier kunt u trouwens ook gebruik maken van de verschillende bowlingbanen.

Wilt u wat meer actie, dan kunt het Avonturenpark Alphine Center Hogzeiger bezoeken.
Dit park ligt dichtbij het waterpark Pitz Park en biedt vele outdoor activiteiten zoals klimmen, raften en hiking.
Op het bijbehorende zonneterras kunt u even op adem komen. Ondertussen aanschouwt u de klimmers op duizelingwekkende hoogte. De allerkleinsten kunnen terecht in de Pitzi Club.

Keizerlijke glamour en vorstelijk shoppen

Maak ook eens een culturele stedentrip naar Innsbruck, gelegen op zo’n drie kwartier rijden vanaf uw hotel in Wenns. Deze 800 jaar oude universiteitsstad heeft vele bezienswaardigheden waaronder het 15e eeuwse kasteel Fürstenburg. En wat dacht u van de keizerlijke ‘Hofburg’ uit de 15e eeuw waar de Oostenrijkse Keizerin Sisi gewoond heeft? Loop rond in de prachtige zalen en laat u in het museum alles vertellen over beroemde Habsburgers van weleer.

Hierna is het tijd voor een fantastische shopbeleving. Aan de Maria-Theresien-straat vindt u de ‘Rathausgalerien’, een fantastische shopping mall met designerwinkels en sjieke boetieks.