Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sao Miguel

Vakantie Sao Miguel

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Sao Miguel

Wandelen over een vulkanische berg met prachtige vergezichten op de glooiende heuvels van het Portugese Azoren-eiland São Miguel. Tijdens een vakantie op São Miguel zit je als natuurliefhebber helemaal op je plek op het 'groene eiland' in de Atlantische Oceaan. Vergaap je aan de kleurrijke meren Lagoa Verde en Lagoa Azul of open de culturele schatkist van hoofdstad Ponta Delgada. De kerk van Sao Sebastiao begroet je hier in vol ornaat. 

Vakantie Sao Miguel
  • Huurauto eenvoudig bij te boeken
Bekijk alle vakanties Sao Miguel (26)
  • Appartement
  • duiken

Appartement Sao Miguel

Benieuwd wat caldeiras zijn? U zit er niet ver vanaf tijdens een vakantie op de Azoren. U kunt hier namelijk in een appartement in São Miguel verblijven. Dit 'Groene Eiland' van de Portugese eilandenarchipel in de Atlantische Oceaan kent een bergachtig landschap met tal van vulkanische stranden en maar liefst drie stratovulkanen. Ook vind je er tal van 'miradouros', oftewel uitzichtpunten, om in alle rust te genieten van de schoonheid van São Miguel.

Absolute rust vind je ook in het een appartement in São Miguel, in de hoofdstad Ponta Delgada gelegen centraal op het eiland. Je kunt hier relaxen aan het zwembad waar je geniet van een uitzicht dat regelrecht van een ansichtkaart lijkt te komen. Het zwembad is samen met het groen van de omgeving en de blauwe kleur van de zee bijna één geheel.

Ook ben je vanuit het centraal gelegen appartement van TUI ook zo in het centrum van Ponta Delgada. Een van de bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken is de São Sebastião kerk en het Carlos Machado museum in het voormalige klooster van Santo André.

 

 

Bekijk alle appartementen Sao Miguel (4)

duikvakantie Sao Miguel

Een duikvakantie op São Miguel is een unieke ervaring. Dit eiland hoort bij de Portugese Azoren en ligt midden in de Atlantische Oceaan. De vulkanische grond biedt ook onder water een schitterend landschap. Duiken doe je bijvoorbeeld vanuit Caloura, een klein plaatsje aan de zuidkust van São Miguel. Het 4 sterren hotel van TUI heeft zelfs een eigen duikschool. Met het brevet op zak daal je af naar de Arcos da Caloura, een rif met ondergrondse grot. Zwem er samen met horsmakrelen, baarzen en papegaaivissen langs de rotsen. Ervaren duikers nemen zeker een duik bij het Lourenços rif aan de westkust van São Miguel. Je spot er onder andere barracuda's, roggen en schorpioenvissen. En wie weet kom je tijdens deze duikavonturen op São Miguel ook nog wel een school dolfijnen tegen...

Bekijk alle duikvakanties Sao Miguel (1)

Wandelen over een vulkanisch meer

Op het grootste eiland van de Portugese Azoren zit je als natuurliefhebber helemaal op je plek. São Miguel wordt namelijk ook wel het 'Groene eiland' genoemd. Tijdens een vakantie op São Miguel wandel je vanaf je hotel van TUI zo langs glooiende heuvels, meren en geisers. Bovendien heb je onderweg ook steevast de kans om even over het eiland uit te kijken, want er zijn meerdere uitkijkpunten te vinden waar je het gehele eiland in een oogopslag kunt zien. São Miguel heeft overigens een vulkanische oorsprong en wanneer je met TUI in de stad Capelas verblijft kun je een van de mooiste vulkanische bezienswaardigheden van het eiland ontdekken. Vlak bij Capelas ligt namelijk het Caldeira das Sete Cidades, waar de meren Lagoa Verde en Lagoa Azul worden gescheiden door een berg. De beide meren liggen in een oude vulkaankrater en hebben, omdat ze gescheiden zijn, ook verschillende kleuren. Ontdek dit prachtige natuurverschijnsel terwijl je over de berg tussen beide meren loopt! 

Bezienswaardigheden in Ponta Delgada

In de hoofdstad van São Miguel, Ponta Delgada zit je als cultuurliefhebber gebakken. Vanaf het hotel van TUI kun je een wandeling maken langs een van de vele bezienswaardigheden in de stad. Ontdek bijvoorbeeld de belangrijkste kerk van de stad, de Ingreja Matriz de Sao Sebastiao welke stamt uit de 16e eeuw. De kerk is te herkennen aan de witte gotische boog bij de ingang en wordt ook wel gezien als een van de speerpunten van de Portugese architectuur. Tijdens een vakantie op São Miguel kun je in Ponta Delgada je culturele trip eindigen op de belangrijkste promenade van de stad. Vanaf de Avenue Dom Enrique heb je uitzicht op zee en kun je even genieten van een authentieke Cachaça, een rum van noten en kaneel die veelvuldig wordt gedronken op São Miguel.

Strandvakantie of walvissen spotten?

De Portugese Azoren zijn natuurlijk onder vakantiegangers erg populair vanwege de prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan en haar goudgele zandstranden. Voor een strandvakantie zit je dan ook goed op São Miguel, want het hotel van TUI in Ponta Delgada grenst aan het glooiende strand van Melicias. Gooi hier een handdoek uit en laat je lekker bijkleuren. Bijzonder aan de Azoren zijn ook de vele walvissoorten die jaarlijks langs de eilandengroep trekken. Met een zodiac-boot kun je bijvoorbeeld een excursie maken en walvissen spotten op de Atlantische Oceaan. 

Bekijk alle vakanties Sao Miguel (26)