Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Madalena

Reis per veerboot af naar het Portugese eiland Pico en ontdek de schilderachtige landschappen vanuit de havenstad Madalena. Groene hellingen vol wijngaarden, grillige rotspartijen en een gezellige haven waar zeevaarders af en aan varen vormen het decor tijdens de vakantie Madalena. En je kunt hier de cultuur letterlijk proeven door een Verdelho do Pico wijntje te drinken. Mét uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Op ontdekking in onontdekt Madalena

Groene hellingen met wijngaarden, rechtopstaande rotspartijen en een gezellige haven waar de zeilboten af en aan varen. Het landschap van Madalena is indrukwekkend. De Portugese havenstad op het eiland Pico, een van de vulkanische eilanden van de Azoren, is ondanks het fotogenieke decor onontdekt. Voor rustzoekers is een vakantie Madalena dan ook een goed idee. Zelfs de reis er naar toe is bijzonder. Die gaat namelijk per veerboot vanaf het buureiland Faial. Houd je ogen tijdens de bootreis goed open, want je kunt zomaar dolfijnen en walvissen in de Atlantische Oceaan zien zwemmen.

De cultuur van wijn-vulkaan Pico proeven

Wijnliefhebbers opgelet! Tijdens een vakantie Madalena kun je niet om de Verdelho do Pico heen. Deze druivensoort groeit op de hellingen van de gelijknamige vulkaan die niet ver van Madalena af ligt. Het speciale aan deze wijngaarden is dat ze samen een ‘dambord’ vormen van rechthoekige stukjes land die ommuurd zijn met zwarte lavastenen. De wijngaarden van Pico staan niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat is nog eens cultuur proeven! Opfrissen kan in het hotel van TUI door het zwembad in te plonsen. Of ga je hier gewoon verder met wijn drinken en genieten van het uitzicht over de bedrijvige haven?

Bekijk alle vakanties Madalena (2)