Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Capelas

Bem-vindo op het ‘Groene Eiland’, de welverdiende bijnaam van het Portugese eiland São Miguel, dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep Azoren. De plaats Capelas ligt aan de noordkust en is de ideale uitvalsbasis voor de pure natuurliefhebber. Ontdek te voet de uitzichten van Sete Cidades. Dompel je onder in een heetwaterbron of spot de passerende dolfijnen en reusachtige walvisstaarten.

Een vakantie Capelas: puur natuur

Midden in de Atlantische oceaan, tussen Portugal en Amerika, liggen de Azoren-Eilanden. São Miguel is niet alleen het grootste eiland, maar ook het groenste. Weelderige, groene vegetatie voor zover je kan kijken, woeste rotsen en uitgestrekte kusten, omringd door azuurblauw water. Vraag de eigenaar van het appartement van TUI aan de kust van Capelas naar de mooiste wandelroutes. Trek je wandelschoenen aan verken de omgeving rondom het dorpje Sete Cidades. Op drie kwartier rijden van Capelas vind je hier beboste heuvels en spiegelgladde meren in de kleuren blauw en groen. Vanaf het meer Lagoa do Canário beklim je stijle trappen door groene bossen naar het uitzichtpunt Miradouro Boca do Inferno. Bovenaan word je beloond met een schitterend uitzicht over het meer en de bergen. Wauw!

Een walvisexcursie vanuit Capelas

Een Whale Watching excursie maakt van je vakantie in Capelas een hele beleving. De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan en zijn het leefgebied van een derde van de walvis- en dolfijnenpopulaties ter wereld. Houd je camera in aanslag, want op het water kun je wel 25 soorten walvissen spotten. Voor wat meer diepgang wordt je tijdens je walvistour vergezeld door gekwalificeerde biologen, die je voorzien van interessante weetjes over deze vriendelijke reuzen.

Het zwembad van Moeder Natuur

Het water van de Atlantische Oceaan kan best fris zijn. Gelukkig heeft Moeder Natuur er iets op gevonden: het Piscina naturale di Ferreira. Aan de Westkust van São Miguel vormen warmwaterbronnen een natuurlijk zwembad, dat regelrecht overloopt in de Atlantische Oceaan. Dompel je tijdens je zonvakantie in Capelas onder in een unieke ervaring - letterlijk! Het koele oceaanwater mengt met het hete bronwater dat omhoog borrelt. Het resultaat: ideaal badwater om een duik in te nemen, terwijl de stoom dampt van de omliggende rotsen. Magisch! Sluit de dag af met de karakteristieke maaltijd van de Azoren. Cozido, een stoofpot van vlees, is om je vingers bij af te likken. Maar het bijzondere is dat het met pan en al wordt ingegraven en onder de grond wordt gekookt door vulkanische stoom. Zelfs het eten in Capelas is klaargemaakt door Moeder Natuur zelf. Bom proveito, eet smakelijk!

Bekijk alle vakanties Capelas (4)