Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Santa Cruz

Vakantie Santa Cruz

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Madeira
  4. Santa Cruz

Op het Portugese bloemeneiland Madeira ligt de kleine badplaats Santa Cruz. Het dorpje is gelegen boven de zee, in een heuvelachtige omgeving. In het centrum vind u vele oude gebouwen en de mooie Igreja Matiz kerk. Tijden uw vakantie in Santa Cruz kunt u op het Praia des Palmeiras strand lekker genieten van het zonnetje of flaneren over de promenade.

Santa Cruz

Santa Cruz is een van de oudste badplaatsjes van Madeira. In Santa Cruz staan nog vele fraaie gebouwen, die stammen uit de tijd waarin de verbouw van suikerriet het dorp welvarend maakte. Brengt u ook eens een bezoekje aan de 16e eeuwse Igreja Matriz kerk. Vooral het koor van de in Manuel-stijl gebouwde kerk is een bezichtiging waard. Daarna drinkt op het gezellige dorpsplein een heerlijk glas Madeira wijn bij een van de restaurants. In de smalle, oude straatjes vindt u nog enkele bars en winkeltjes.

Praia des Palmeiras

Het strand van Santa Cruz, Praia des Palmeiras, bestaat uit twee delen: een keienstrand en een zwembad gevuld met water uit de Atlantische Oceaan. Naar de kids heeft u geen omkijken: zij vermaken zich met het strandspeelgoed en worden goed in de gaten gehouden door de ervaren strandwachten. De promenade leent zich uitstekend voor een fijne wandeling tussen de palmbomen en de zee. 

Tips voor een dagje uit

Heeft u even genoeg van het zoute zeewater? Ga dan met het hele gezin naar het Madeira Santa Cruz Aqua Park. De grootste attractie van het eiland Madeira staat met haar fantastische waterglijbanen en zwembaden garant voor een spetterend dagje uit. Bezoek ook eens de hoofdstad Funchal met haar vele bezienswaardigheden, zoals het paleis van São Lourenço en de Madeira Botanical Gardens.

Uw verblijf in Santa Cruz

Vanaf uw hotelkamer in Santa Cruz staat u binnen enkele minuten op het strand of op de wandelpromenade. Mocht u graag meer van het eiland Madeira willen zien, boek dan een individuele rondreis. Tijdens uw ontdekkingstocht op het bloemeneiland kunt u ook een bezoek brengen aan Santa Cruz.

Bekijk alle vakanties Santa Cruz (1)