VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Tarragona

Vakantie Tarragona

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Catalonië
  4. Costa Dorada
  5. Tarragona

Aan de Spaanse Costa Dorada ligt de authentieke havenstad Tarragona. Bekend om de ruïnes van het Romeinse Rijk is deze stad een echte aanrader voor de cultuurliefhebber. Ook de drie prachtige stranden, direct aan de campings van TUI gelegen, zijn tijdens een vakantie in Tarragona zeer geliefd. Sluit de dag gepast af met een lekker visje in de haven van Tarragona!

Cultuur snuiven in Tarragona

De authentieke havenstad Tarragona is de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie van Catalonië en staat bekend vanwege haar rijke geschiedenis. Al struinend door de smalle steegjes van het historische centrum van Tarragona, vallen de Romeinse ruïnes je meteen op. Dat Tarragona een belangrijke stad is geweest in deze tijd, is onder andere terug te zien in de 14 archeologische bouwwerken die tezamen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Wat dacht je van een bezoek aan de Romeinse ruïnes van het Amfitheater uit de 2e eeuw? De overblijfselen van een Visigotische basiliek en een Romaanse kerk zijn een van de bezienswaardigheden van Tarragona.

Voor het contrast ga je hierna naar de centrale markt van de Spaanse havenstad, gelegen in een modernistisch gebouw. Een ideale afsluiter van de dag is de ‘vangst van de dag’ in de haven van Tarragona. Versere vis krijg je niet!

Gezinsvakantie naar Tarragona

Dankzij de ligging van de campings van TUI direct aan het strand, is Tarragona de ideale bestemming voor een strandvakantie aan de Costa Dorada. De stad beschikt over drie prachtige stranden: Platja del Miracle, Platja Llarga en Platja de l'Arrabassada. Vamos a la playa! Ga de kinderen mee op vakantie naar Tarragona? Dan is een bezoek aan PortAventura, het grootste themapark van Spanje, een leuke dagexcursie. Dit park ligt op slechts een half uurtje rijden vanaf de campings in Tarragona. Waterplezier gegarandeerd!

Bekijk alle vakanties Tarragona (2)