Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Costa Dorada

Een afwisselende zonvakantie in Spanje beleef je aan de Costa Dorada. Deze noordelijk gelegen kuststrook bestaat niet alleen uit gouden stranden en bruisende badplaatsen zoals Salou, maar ook uit gezellige vissersdorpen en historische steden. Zo kun je tijdens een vakantie Costa Dorada de Romeinse opgravingen in Tarragona bewonderen en van verse tonijn smullen in Cambrils. Allebei kan natuurlijk ook.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Costa Dorada vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

De bruisende Costa Dorada

Dankzij bekende badplaatsen als Salou en Benidorm kan een vakantie Costa Dorada niet anders dan bruisend worden. Toch heeft de ´Gouden Kust´ in het noorden van Spanje ook pittoreske vissersdorpjes met fotogenieke baaien en historische steden vol eeuwenoude schatten. De Costa Dorada heeft dan ook voor ieder vakantietype wat wils. Maar vooral Salou trekt heel wat toeristen (waarvan het merendeel jong is) aan. Het uitgebreide nachtleven en de brede zandstranden zorgen daar wel voor. En stiekem de frietzaken waar frikadellen te verkrijgen zijn ook.

De verse vis van Cambrils

Rustzoekers kunnen voor een vakantie Costa Dorada beter kiezen voor Cambrils. Hier geen hip nachtleven, maar wel een gezellige vissershaven die nog volop in bedrijf is. In de namiddag zie je de lokale vissers terugkeren met de vangst van de dag die op de kades verhandeld wordt aan de hotels en restaurants in de omgeving. De kans is groot dat die ene, goed uitziende tonijn ’s avonds op je bordje ligt in het luxe hotel van TUI. Oh, en omdat dit 4 sterrenhotel aan het strand staat zit je eersterang voor de zonsondergang. Romantiek verzekerd!

Terug naar de Romeinse Tijd in Tarragona

Cultuurliefhebbers opgelet. Omdat ook de historische stad Tarragona tot de Costa Dorada behoort is een culturele dagtrip zo gemaakt. Al kun je bij TUI tijdens de vakantie Costa Dorada ook verblijven op een luxe camping nabij deze stad. Tarragona is geliefd om de vele Romeinse opgravingen, zoals de El Puente de Diablo (Romeins Aquaduct) en het Romeins Circus. Met een beetje fantasie zie je de gladiatorengevechten zo voor je. Bijkomen van het sightseeing kan op de 4 sterrencamping aan de Costa Dorada. In het zwembad is het heerlijk afkoelen en in het restaurant is het heerlijk smullen van tapas.

Bekijk alle vakanties Costa Dorada (57)