Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Hikkaduwa

Pak je zonnebril en je snorkel maar vast in voor een strandvakantie in Hikkaduwa! Deze badplaats op het eiland Sri Lanka in Zuid-Azië is een waar paradijs voor duikers en snorkelaars: het kleurrijke koraal, kristalheldere water en de tropische visjes en schildpadden vormen een betoverend schouwspel. Ook leuk tijdens je vakantie in Hikkaduwa: bezoek het onderzoekscentrum waar schildpadden worden opgevangen.

Snorkelen tussen de schildpadden

Alles wat je je kunt wensen tijdens een tropische strandvakantie vind je in Hikkaduwa. Deze badplaats op het Aziatische eiland Sri Lanka staat vooral bekend als een paradijs voor duikers en snorkelaars. Ook voor een duikvakantie ben je hier dus aan het juiste adres! In het kristalheldere water van de Laccadive Zee spot je niet alleen het mooiste koraal, maar ook allerlei verschillende tropische visjes en schildpadden. Maar het strand van Hikkaduwa is ook een uitstekende surfspot met geweldige golven. Veel hotels en strandtenten bieden surflessen aan, dus ook als je nog nooit op een board hebt gestaan kun je tijdens een vakantie in Hikkaduwa de golven trotseren.

Op ontdekkingstocht in Hikkaduwa

Tijdens je 16-daagse rondreis door door Sri Lanka wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien en beleven. Een leuke bezienswaardigheid tijdens een vakantie in Hikkaduwa is het onderzoekscentrum waar zeeschildpadden worden opgevangen. Maar misschien ga je wel liever op ontdekkingstocht in het centrum? Tip: laat je rondrijden in een tuktuk door het centrum en langs de markten en tempels. Tussendoor stap je uit voor een korte pauze en een wandeling tussen de palmbomen. En je lunch koop je bij een van de vele kraampjes en eetstalletjes langs de weg. Probeer eens een hapje ‘Kottu’, een traditioneel Sri Lankaans gerecht gemaakt van een roti pannenkoek gevuld met groente en gekruid vlees.

Bekijk alle vakanties Hikkaduwa (1)