Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Beruwela

Op het Aziatische eiland Sri Lanka ben je in Beruwela aan het juiste adres voor een tropische strandvakantie. De badplaats dankt zijn gezicht aan het kilometers lange zandstrand dat de naam ‘Golden Mile’ draagt. Om ook de wuivende palmbomen en het blauwe water van de Laccadiven Zee niet te vergeten. En na het zonnen kun je tijdens de vakantie Beruwela cultuur snuiven bij de boeddhistische Galapata Raja tempel.

Tropische zonvakantie in Beruwela

Alle ingrediënten voor een tropische strandvakantie zijn in Beruwela aanwezig. Deze badplaats ligt op het Aziatische eiland Sri Lanka en staat bekend om zijn ‘Golden Mile’ strand. En aan deze naam is dankzij het goudkleurige zand niks gelogen. Een rij wuivende palmbomen, luxe resorts en helderblauw water van de Laccadiven Zee maken het idyllische decor compleet. Bij TUI verblijf je tijdens de vakantie Beruwela in een luxe 4 sterren hotel met tropische tuin. Het strand is maar een paar passen verwijdert, dus ideaal voor zonaanbidders. Ontspannen doe je aan het eind van de dag in de Ayuverdische spa of bij het diner met live-cooking.

De culturele schatten van Sri Lanka

Wist je dat Sri Lanka versierd wordt door fotogenieke tempels en historische monumenten? In Beruwela is dat niet anders. Zo staat een van de meest bezochte moslimheiligdommen van Sri Lanka in Beruwela. De Kachchimalai moskee is een bedevaartsoord en dankzij de witte minaretten een lust voor het oog. Het bouwwerk steekt dankzij de witte kleur fotogeniek af tegen de omliggende natuur, dus vergeet de camera niet mee te nemen. Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Beruwela ook een bezoek brengen aan de boeddhistische Galapata Raja tempel waar middeleeuwse fresco’s het interieur versieren. Al is de buitenkant dankzij het hoge Boeddhabeeld net zo indrukwekkend.

Bekijk alle vakanties Beruwela (1)