COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Ahungalla

Vakantie Ahungalla

  1. Vakantie
  2. Sri Lanka
  3. Ahungalla

Tijdens een vakantie Ahungalla kom je tot rust aan de azuurblauwe Laccadiven Zee op een strand vol palmen. In deze exotische bestemming in Sri Lanka zul je snel tot rust komen. Ahungalla is een zuidelijk kustplaatsje met een charmante cultuur. Het bijzondere eiland Sri Lanka nodigt uit voor excursies naar eeuwenoude tempels of een tocht door de weelderige natuur. Klinkt als een droomvakantie niet waar?

Uitgestrekte stranden in Ahungalla

Ten zuiden van de hoofdstad Colombo vind je misschien wel de mooiste uitgestrekte stranden van Sri Lanka. Het kustplaatsje Ahungalla ligt aan de Laccadiven Zee en kent een intieme sfeer. Hier vind je precies wat je nodig hebt voor een exotische vakantie: een prachtig zandstrand vergezeld door brede palmbomen. Vanaf het balkon van je hotelkamer zie je deze groene ‘jongens’ wuiven in de wind met hierachter de azuurblauwe zee. Het luxe hotel van TUI met All Inclusive formule ligt namelijk direct aan het strand. Ahungalla Beach is een rustig strand waar je aan het einde van de dag een oogverblindende zonsondergang kunt aanschouwen. Daarnaast kun je vanuit Ahungalla eenvoudig andere delen van Sri Lanka ontdekken bijvoorbeeld tijdens een rondreis.

Ontdek de lokale cultuur

Geniet volledig van je tijd aan het zwembad of het strand en ontdek zeker de omgeving, maar mis daarnaast de charme van Ahungalla niet. In deze kuststad ontbreekt het niet aan authenticiteit. Hier leer je makkelijk over de lokale cultuur. Een souvenir voor het thuisfront shop je in de vele theewinkeltjes. Daarnaast zijn er bij Ahungalla een aantal schildpad broederijen te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het ‘Kosgoda Sea Turtle Conservation Project’ en zie hier hoe de kwetsbare zeeschildpadden worden geholpen. Aan het einde van een enerverende vakantiedag wacht je in het luxe hotel een veelzijdig buffet waarbij de lokale curries natuurlijk niet ontbreken.

Een vakantie vol avontuur

Vanuit een hotel in Anhungalla heb je de kans om veel moois in de omgeving te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op excursie naar het historische fort in Galle en wandel rondom de vestingmuren en de bastions. Dichtbij Ahungalla wacht je een ander letterlijk hoogtepunt, namelijk de Vikaraya Tempel met de grootste zittende Boeddha ter wereld. Dit 48 meter hoge standbeeld op de top van een heuvel zal zeker zorgen voor een ‘wauw-effect’ tijdens een vakantie Ahungalla. Haal je liever de avonturier in je naar boven? Een bootsafari over de Madu Ganga rivier neemt je mee door het dichte regenwoud van Sri Lanka. Langs de oevers vol mangroven zijn vele vogels en reptielen te spotten. Zeker een aanrader voor echte natuurliefhebbers.

Bekijk alle vakanties Ahungalla (1)