Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Sarasota

Vakantie Sarasota

  1. Vakantie
  2. Verenigde Staten
  3. Florida
  4. Sarasota

Wie van cultuur en zon, zee en strand houdt, kiest voor een vakantie in Sarasota. Deze culturele hoofdstad van Florida heeft het allemaal. Ontdek de geheimen van de familie Ringling en hun beroemde circus in het Ringling museum. Wissel cultuursnuiven af met een relaxt dagje op het witte Lido Beach of boek een kajaktour door exotische mangrove tunnels. Sluit de dag af op St. Armands Circle, waar je kunt shoppen en smullen van Amerikaanse lekkernijen.

Vakantie Sarasota
  • De 'Sunshine State' van de VS

Last minute Sarasota

Waar de meeste mensen in de Amerikaanse ‘Sunshine State’ Florida voor Miami kiezen is Sarasota ideaal voor rustzoekers. En voor romantici, want bij deze stad vinden de mooiste zonsondergangen plaats. Zo beweert men. Tijdens een Last Minute Sarasota kun je zelf kijken of dat klopt. Zie je jezelf al zitten op het parelwitte zandstrand met je partner naast je? Overdag zorgt het South Lido Beach Nature Park voor prachtige momenten. Kajakken door magrovebossen en alligators spotten is een onvergetelijk ervaring. En wie niet zo’n strandliefhebber is kan terecht in het Ringling Museum om alles te weten te komen over het beroemdste circus van Amerika. Wie zei er ook alweer Miami?

Sarasota: witte stranden aan de Golf van Mexico

Een vakantie in Sarasota, Florida, brengt je in de culturele hoofdstad van de westkust van Amerika. Maar naast cultuur kent de badplaats de mooiste witte zandstranden van Florida. En doordat het strand langzaam afloopt in de Golf van Mexico, is deze bestemming ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Als het tijd is voor meer actie, schud je de armen los tijdens een bijzondere tour in het South Lido Beach Nature Park. Zo pedel je samen met een gids door exotische mangrove tunnels, absoluut een onvergetelijk avontuur tijdens een vakantie Sarasota. Aalscholvers zitten hier veel, wie weet lift er wel een mee op je paddle board. Terug op Lido Beach geniet je van adembenemende zonsondergangen, die zijn hier ook het mooist. Een gratis shuttle brengt je aan het einde van de dag terug naar het 4 sterren hotel van TUI.

Kunst en cultuur in Sarasota

Naast natuurliefhebbers halen vooral ook kunst- en cultuurliefhebbers hun hart op in Sarasota. Wat je niet mag missen, is het Ringling museum. Dit is een hommage voor de Ringlings, de familie achter het beroemdste circus van Amerika. Hier kun je de oude kostuums, wagens en ’s werelds grootste miniatuurcircus bekijken. Voor de kunstliefhebbers zijn er werken van Rubens en Rembrandt te bewonderen. Dat zie je toch niet iedere dag! Voor concerten en theater kun je een bezoek brengen aan de Van Wezel Performing Arts Hall. Hier is iedere dag van de week iets te doen. Aan het einde van de dag wandel je St. Armands Circle op, de gezelligste winkelstraat van de stad. Slenter langs galeries en boetiekjes of ga naar een echte Amerikaanse shoppingmall. Aan het einde van de middag kun je aanschuiven in een typisch Amerikaans barbecue restaurant. Of geniet in het a la carte restaurant van het comfortabele hotel met zicht over Lido Beach.