Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Vietnam

Een vakantie in Vietnam brengt je een smeltkroes van ervaringen. Dit langgerekte land ligt in Zuidoost-Azië. Je reist er bijvoorbeeld in 20 dagen met een groep van Ho Chi Minh City naar Hanoi. Onderweg zie je rijstvelden, rivierdelta's, bergen en de natuurpracht van Halong Bay. Een boottocht tussen de duizenden eilanden is een must. En voor historische gebouwen zit je goed in Hué, waar je de keizerlijke citadel Hoang Thanh vindt.

Populaire bestemmingen

Duizend indrukken in Vietnam

Tijdens een vakantie in Vietnam reis je van noord naar zuid en doe je duizenden indrukken op. Dit land ligt in het zuidoosten van Azië. Het is een mix van rijstvelden, rivierdelta's, groene bergen en drukke steden vol geurende eetstalletjes en vriendelijke locals. De beste manier om Vietnam te leren kennen is een rondreis. Met een 20-daagse groepsrondreis 'Vietnam Compleet' van TUI kom je bijvoorbeeld op de mooiste plekken. Je reist vanaf het zuidelijke Ho Chi Minh City naar het noordelijke Hanoi. Onderweg kom je ook nog langs schitterende natuurpracht, zoals in Bach Ma National Park en de bergachtige streek Ninh Binh.

Varen door Halong Bay

Twee natuurlijke hoogtepunten die je tijdens een vakantie in Vietnam niet mag missen zijn Halong Bay en Mekong Delta. Halong Bay ligt in het noorden, op ongeveer 3 uur rijden van Hanoi. Zijn naam betekent 'waar de draak in de zee daalt'. Inderdaad doen de 1.969 eilanden denken aan de rug van een draak die in het water ligt te slapen. Tijdens een boottocht heb je alle gelegenheid om deze adembenemende plek te fotograferen. Ook de Mekong Delta, bij Ho Chi Minh City, beleef je het beste vanaf een boot. In deze rivierdelta leven de bewoners naast, in, op en met de rivier. Je kijkt er zeker je ogen uit bij de drijvende markten, eilandjes en vele exotische vogels.

Historie in Hanoi en Hué

De historie van Vietnam komt tot leven in zijn bruisende steden. Zo bezoek je tijdens een 17-daagse rondreis Hanoi, Hué en Ho Chi Minh City. Ooit was hoofdstad Hanoi een belangrijke handelspost, onder andere voor de VOC. Tegenwoordig is het er chaotisch en gezellig. De invloed van de Fransen zie je terug in de Old Quarter. Hier heeft elke straat een eigen ambacht, slingeren scooters tussen open keukens en wandelende toeristen door en wordt de lekkerste pho-soep voor je neus klaargemaakt. Ook Hué is een historisch pareltje. Je vindt er sporen van de laatste keizerlijke dynastie van Vietnam. Vooral de Hoang Thanh-citadel aan de Parfum-rivier is echt een plaatje om te zien.

Bekijk alle vakanties Vietnam (4)