Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Jungfrau Region

Tijdens een vakantie in de Jungfrau Region verken je de majestueuze bergwereld van Midden-Zwitserland. Ontdek hier 500 kilometer wandelroute, gezellige bergdorpen als Wengen en Grindelwald en de mooiste natuurpracht. Wandel langs 72 watervallen in de Lauterbrunnen Vallei en stap op de trein naar de Jungfraujoch. Deze bergtop is de hoogste van de omgeving en biedt je een adembenemend mooi uitzicht over de Zwitserse Alpen.

Natuurpracht in de Jungfrau Region

Machtige Alpen, idyllische meren, frisgroene bergweiden en pittoreske dorpen. Die vormen het decor van een vakantie in de Jungfrau Region. Deze regio vind je centraal in Zwitserland, op ongeveer een uur rijden vanaf hoofdstad Bern. Met TUI verblijf je hier in een pittoresk dorp als Wengen of Wilderswil. Van hieruit ontdek je maar liefst 500 kilometer wandelroute. Een aanrader is de tocht van 8 kilometer door de Lauterbrunnen Vallei. Hier loop je namelijk langs de 72 Staubbach watervallen, die met luid geraas van de kliffen storten. Spectaculair!

Naar de Jungfraujoch

Hét hoogtepunt van een vakantie in de Jungfrau Region is de trip naar de Jungfraujoch. De 3.454 meter hoge berg is de hoogste in de omgeving. Niet alleen de eindbestemming is bijzonder, ook de reis erheen is de moeite waard. Dit doe je namelijk per trein, vanaf het dorp Grindelwald bijvoorbeeld. Onderweg zie je de duizend meter hoge toppen van de Eiger, Silberhorn en Mönch liggen. Eenmaal op de top van de Jungfraujoch kun je het Sfinx-observatieplatform bezoeken. Daar wacht je een adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer, de omringende valleien en turquoise bergmeren.

Bekijk alle vakanties Jungfrau Region (13)