Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Wengen

Een vakantie in Wengen verrast op allerlei manieren. Zo ontdek je in dit dorp in West-Zwitserland een autovrij, traditioneel centrum. Wengen ligt in de regio Berner-Oberland, op een plateau in de Lauterbrunnen Vallei. Snuif er de schone berglucht op en ontspan in het uitgebreide wellnesscentrum van het hotel. En stap ook eens in het bergtreintje naar de Jungfraujoch op 3.400 meter hoogte. Dat is pas een unieke manier om de Alpen te verkennen!

Rustgevende vakantie in verrassend Wengen

Ontdek de schitterende bergwereld van West-Zwitserland tijdens een vakantie in Wengen. Je vindt dit bergdorp in de regio Berner-Oberland. Het ligt op een 1.274 meter hoog plateau in de Lauterbrunnen Vallei, aan de voet van de Männlichen berg. Wengen is zeer sfeervol. Houten chalets en chique hotels flankeren namelijk de autovrije straten. Kies je voor een hotel van TUI in dit centrum, dan staat je een rustgevende vakantie te wachten. Wil je toch wat vertier? Dan sta je zó tussen de restaurantjes en cafeetjes in het gezellige centrum. En nu je toch in Wengen bent, moet je echt eens de Zwitserse raclette proberen. Die is namelijk overheerlijk!

Wengen biedt onvergetelijke Alpenpanorama's

De Alpen rondom Wengen vragen gewoon om een ontdekkingstocht. Je ontdekt de bergen op unieke wijze dankzij het bergtreintje van Wengen. Dit brengt je naar de top van de Jungfraujoch, waar het hoogste treinstation van Europa ligt. Bezoek hier onder meer het observatieplatform op 3.454 meter hoogte. Wat een onvergetelijk uitzicht! Ook onvergetelijk zijn de wandelingen in de Lauterbrunnen Vallei. In totaal tellen ze ongeveer 500 kilometer. Loop tijdens je vakantie in Wengen bijvoorbeeld de route naar de Kleine Scheidegg. Het panorama op de Eiger en Jungfrau is simpelweg indrukwekkend. Niet zo gek dat dit pad ook wel de 'Panoramaroute' heet.

Bekijk alle vakanties Wengen (4)