Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Beatenberg

Vakantie Beatenberg

  1. Vakantie
  2. Zwitserland
  3. Berner-Oberland
  4. Jungfrau Region
  5. Beatenberg

Tijdens een vakantie in Beatenberg slaap je hoog boven de oevers van het Thunermeer, op het zonneterras van Zwitserland. Beatenberg is een chaletdorp in het Berner Oberland. Je ontdekt er honderden kilometers wandel- en mountainbikeroute. Houd je ogen open voor steenbokken, want die laten zich vaak zien. Wie zich niet laat zien, is de draak van de Beatus Grotten. Daardoor is het nu veilig genoeg om deze fraaie grotten ook te bezoeken.

Appartement Beatenberg

Kies dit jaar voor de vrijheid dat het appartement in Beatenberg biedt, tijdens een vakantie hoog tussen de toppen van het Zwitserse Berner-Oberland. Beatenberg staat bekend om zijn zonnige ligging hoog boven de diepblauwe Thunersee dat zich uitstekend leent voor een rondvaart over het meer.
Bent u op familievakantie in Zwitserland? Trotseer samen met de kids de speelburcht en de draak op de Beatusweg te midden van de alpenweides, hoogveengebieden en karstvelden. De omgeving is daarmee tevens een lust voor het oog van de natuurliefhebber. En wist u al dat hier de indrukwekkende St. Beatusgrotten met hun druipstenen en watervallen te vinden zijn?
Leuk in de wintermaanden is een glij omlaag met zijn allen van de 3 kilometer lange rodelbaan met uitzicht op de hoogste spitzen van de Jungfrau Region. Tijdens de wintersport in Beatenberg van TUI brengt de kabelbaan u vanaf het dorp omhoog naar de 1950 m hoge Niederhorn. Op deze huisberg liggen maar liefst 22 kilometer aan pistes. En in plaats van een snack op de piste is ‘s avonds kokkerellen in het appartement wellicht net zo leuk en lekker!

Bekijk alle appartementen Beatenberg (1)

Beatenberg: Zwitsers zonneterras

Alleen al voor het uitzicht boek je een vakantie naar Beatenberg. Vanuit dit dorp heb je namelijk vrij zicht op het Thunermeer aan de ene kant en de Alpen Eiger, Mönch, en de Jungfrau aan de andere. Beatenberg ligt in het Zwitserse Berner-Oberland, tussen bergweiden en dennenbossen. Rustzoekers en actievelingen voelen zich zeker welkom in het hotel van TUI. Van hieruit trek je zó de schitterende omgeving in. Je vindt er 150 kilometer wandelroute en 300 kilometer gemarkeerde routes voor mountainbikes. Wie weet kom je onderweg nog wel oog in oog te staan met een steenbok.

Op drakenjacht in de Beatusgrotten

Tijdens je vakantie in Beatenberg maak je de mooiste boottochten op het Thunermeer. Alleen ligt het meer wel tientallen meters lager dan het dorpscentrum... Daar hebben de Zwitsers wat op gevonden: een kabelbaan naar de oevers van het meer. Van hieruit brengt de veerboot je naar Thun, Faulensee of Merligen. Ook vaart er een boot naar de Sint Beatusgrotten. Volgens de overlevering heeft er ooit een draak in deze ondergrondse gangen geleefd. Maar of je die zult ontmoeten? Toch kijk je in de grotten zeker je ogen uit bij al die watervallen en rotsformaties.

Excursie naar Jungfraujoch

Een vakantie in Beatenberg is bij uitstek geschikt om de Jungfraujoch te bezoeken. Dit is het hoogste bergstation van Europa. Met de auto rijd je in een half uur bijvoorbeeld naar Lauterbrunnen. Daar stap je op de trein die je naar de Jungfraujoch brengt. Onderweg kom je door bergweiden, langs ravijnen en de hoogste Alpen. Eenmaal aangekomen op het station op 3.454 meter hoogte, kun je nog naar het Sphinx observatieplatform lopen. Van daaruit zie je op heldere dagen Zwitserland op zijn best: 4.000 meter hoge bergen, de Aletschgletsjer en volop sneeuw.

Bekijk alle vakanties Beatenberg (1)