Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantiepark Dordogne

Middeleeuwse dorpjes, imposante kastelen en valleien met grotten: in het zuidwesten van Frankrijk ontdek je het vanaf een vakantiepark in de Dordogne. Bewonder de prehistorische rotstekeningen in de grotten van Lascaux. Of ga terug in de tijd in de middeleeuwse stad Sarlat. En de actievelingen stappen in een kano voor een ontdekkingstocht door de Dordogne. Een sprookjesachtige vakantie vol cultuur en natuur is gegarandeerd.

Vakantiepark Dordogne
Vakantieparken Dordogne (5)

Duizend-en-een kastelen in de Dordogne

Reis dit jaar met TUI naar een vakantiepark in de Dordogne. In deze streek in het zuidwesten van Frankrijk is het alsof je terug gaat in de tijd. Ontdek vanaf het vakantiepark de stad Sarlat, waar de middeleeuwse sferen overal terug komen. De middeleeuwse kastelen en landhuizen zijn dan ook niet te missen. En de een is nog mooier dan de ander. Op een berg boven de Dordogne rivier schittert het imposante kasteel van Castelnaud. Het blauwe water en de groene natuur eromheen zorgen voor een sprookjesachtig uitzicht. Rijd je net iets verder, dan zie je Kasteel Beynac op een klif boven de stad Beynac-et-Cazenac uittorenen. Binnen bewonder je hier 14e-eeuwse fresco’s en de zalen in middeleeuwse staat.

Peddelend de Dordogne verkennen

Naast het opsnuiven van de middeleeuwse cultuur, halen ook actievelingen hun hart op in de Dordogne. Het vakantiepark in de Dordogne is ideaal gelegen voor een ontdekkingstocht door de natuur. En wat is nou leuker dan kennis maken met de omgeving tijdens een middag peddelen over de gelijknamige rivier. Vanaf het vakantiepark in Souillac ben je hier zo en vind je verkoeling op warme zomerdagen. Al roeiend bewonder je kastelen en landhuizen en meer je aan op strandjes voor een picknick. Of kies voor een vakantiepark in Montignac. Hier ben je vlak bij een van de bijzonderste plekken in de Dordogne: de grotten van Lascaux. In een vallei van de Vézère vind je de grotten met prehistorische rotstekeningen. Geen wonder dat deze door UNESCO tot werelderfgoed zijn omgeroepen.

Vakantieparken Dordogne (5)