NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Wintersport Trysil

Of je nu 's ochtends of 's avonds laat wilt skiën of langlaufen: tijdens een wintersport in Trysil kan het allemaal. Dit dorp beschikt over het grootste skigebied van Noorwegen, met maar liefst 73 gevarieerde kilometers aan piste. Wil je als eerste op de piste staan? Doe dan tijdens een skivakantie in Trysil mee aan de Noorse traditie Tidligski en geniet na een spannende skitocht van een heerlijk ontbijt!

Trysil: grootste skigebied van Noorwegen

Dichtbij de Zweedse grens ligt op zo'n 400 meter hoogte het kleine Noorse dorpje Trysil. Je vindt hier een gevarieerd skigebied, ofwel het grootste skigebied van Noorwegen. De drie hellingen van de berg Trysilfjell zijn met elkaar verbonden door verschillende liften en er zijn drie routes uitgezet over het bergplateau heen. Op slechts 100 meter van de hotels en appartementen van TUI brengt de 6-persoonsskilift je richting de Trysilfjell, waar circa 73 kilometer aan pistes wacht. Kijk hoe de kids hun eerste meters maken op de 42 kilometer aan blauwe pistes of bedwing zelf de 31 kilometer aan rode en zwarte pistes. Ook langlaufers zitten goed tijdens een wintersport in Trysil. Rond de Trysilfjell ligt meer dan 100 kilometer goed geprepareerde loipes.

Tidligski: de typisch Noorse traditie

Altijd al eens als eerste op de piste willen staan? Doe dan tijdens een wintersport Trysil mee met de typisch Noorse traditie Tidligski. Rond 07:00 uur ga je met een kleine groep skiërs richting het skigebied Trysil, waarna je als eerste over de vers geprepareerde pistes scheert. In bergrestaurant Knettsetra staat vervolgens een heerlijk ontbijt voor je klaar. Ben je niet zo'n ochtendmens? Dan is het avondskiën wellicht meer iets voor jou. Op skivakantie in Trysil kun je zo'n drie keer per week tot 20:00 uur ’s avonds over de verlichte pistes skiën.

Bekijk alle Wintersport vakanties Trysil (2)