VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

3-daagse excursiereis Beleef het échte Gambia

  • Gambia
Bekijk op kaart
3-daagse excursiereis Beleef het échte Gambia
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Bewaren Delen

In het kort

AbCa's Creek ligt aan een uitloper (kreek) van de Gambia rivier. Deze sfeervolle lodge is een ideale verblijfplaats voor mensen die kennis willen maken met het traditionele leven in het binnenland van Gambia. Maar ook natuurliefhebbers zijn hier helemaal op de juiste plek. Per fiets, boot en jeep verken je de mooie omgeving en bezoek je kleine dorpen op het platteland. Na elke activiteit is het heerlijk bijkomen in de lodge. Hier kom je helemaal tot rust!

Algemeen
  • Individuele rondreis
  • Reisduur is 3 dagen (2 nachten)
  • Excursiereis
Verzorging tijdens de rondreis
Wij raden je aan om mee te nemen
Inclusief
Exclusief
  • reisduur is 3 dagen
  • Excursiereis
  • Kassagne
  • Kassagne
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1: Strandhotel Gambia - AbCa's Creek Lodge

Om 9.00 uur word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar AbCa’s Creek Lodge. Onderweg stop je bij de veemarkt. Je ziet hier hoe er onderhandeld wordt over de prijs van geiten, schapen en koeien. Vervolgens gaan we naar Brikama, waar je een kleurrijke markt bezoekt. Hier doen veel Gambianen hun inkopen. Groenten, fruit, vis, kleding, schoenen; er is van alles te koop. De meeste producten zijn bedoeld voor de lokale bevolking, maar ook toeristen kunnen er souvenirs kopen. Daarna rijden we door naar de lodge. Onderweg zul je je verbazen over de mooie natuur. Lunchen doe je in de lodge, met uitzicht op de rivier. Na de lunch kun je lekker relaxen: rond wandelen op de lodge, zwemmen in de rivier of lekker op een stoeltje zitten en apen en vogels spotten. In de namiddag maak je een wandeling door de natuur. Tegen de avondschemering zul je veel dieren spotten, waarbij vooral de diversiteit aan vogels opvallend is. Er leven ruim 550 verschillende soorten vogels. Vergeet tijdens deze wandeltocht je verrekijker niet. Diner in de lodge.

verzorging: Halfpension

Dag 2: AbCa's Creek Lodge

Na het ontbijt ga je op safari. Een trip die veel indruk zal maken, want je ervaart het echte Gambiaanse plattelandsleven. We rijden met een 4WD Jeep, weg van de gebaande wegen, door het prachtige landschap met de ongerepte natuur. Onderweg passeren we dorpjes waar je het traditionele leven van de bewoners ziet. Het is een unieke kans om kennis te maken met het dagelijkse leven. Je ziet hoe de vrouwen groenten en fruit verbouwen in hun tuin. Onderweg geniet je van de prachtige natuur. Lunch in de lodge. Aan het einde van de middag maak je een boottocht (circa 1,5 uur) over de rivier. In een originele Gambiaanse boot (uitgeholde boomstam) vaar je door de mangrove. De gids peddelt naar de mooiste plekjes. Hou je fototoestel bij de hand om foto's te maken van de vogels en apen. Diner in de lodge. De avond kun je op je eigen manier doorbrengen. De bar is de gehele avond geopend. Koffie, thee, softdrinks en alcoholische dranken zijn volop verkrijgbaar (maar niet inclusief).

verzorging: Volpension

Dag 3: AbCa's Creek Lodge - Strandhotel Gambia

Vanochtend staat er een fietstocht op het programma (circa 1,5 uur). Samen met een gids fiets je door dorpjes, heb je contact met de bewoners en zie je de mensen op het land werken. Aangekomen in het dorpje Bintang zie je hoe vrouwen de door hen gevangen oesters prepareren. Na een laatste lunch op deze prachtige plek, volgt de transfer terug naar de kust. Je wordt afgezet bij je verlengingshotel.

verzorging: Ontbijt + lunch

Foto (16)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community