Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

5-daagse singlereis Fietsen inde Brabantse Kempen

 • Nederland
Bekijk op kaart
5-daagse singlereis Fietsen inde Brabantse Kempen LAST MINUTE!
Ma 26 jul 2021 (5 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
319,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

De Kempen is een streek in het zuiden van Noord-Brabant met mooie dorpen en een afwisselend landschap van akkers, bossen, beken, heide en vennen. Vanuit ons midden in het groen gelegen hotel, kan heerlijk worden gefietst. We stippelden 5 mooie en zeer afwisselende routes uit, waarbij we je het beste van de omgeving laten zien. Natuurlijk stappen we regelmatig even af om te genieten van een kopje koffie of een lunch op één van de gezellige terrassen die onderweg te vinden zijn. Ga mee, en maak óók kennis met een streek vol prachtige natuur, de Brabants-bourgondische gastvrijheid én interessante verhalen over de Teuten en de Bokkenrijders.

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Reisduur is 5 dagen (4 nachten)
 • Single rondreis
 • Minimaal 15 deelnemers
 • Maximum 25 deelnemers
Verzorging
Goed om te weten
Fietsen
Inclusief
Exclusief
Vervoer
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Gezellig en goed hotel
 • Veel natuur
 • Ontbijt & diners inbegrepen
 • Zeer afwisselende routes
 • Meefietsende fietsreisleiding
 • Tilburg
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Aankomst en fietsroute Landgoed Gorp & Rovert (42 km)

Graag ontvangen we je vanaf 12.00 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. Wie wil kan deelnemen aan de uitgebreide kennismakingslunch in buffetvorm (€ 16,50 - vooraf bij boeking op te geven) en zo alvast op een leuke manier kennismaken met medereizigers en de reisleider. Om 13.30 uur starten we met de eerste fietstocht van deze midweek. Onze route leidt langs de fraaie landgoederen en natuurgebieden van het natte heidegebied de Rovertse Heide. Ook het loof- en naaldbos gebied Annanina's dat vlakbij Hilvarenbeek is gelegen, staat op het programma. Het zuidwestelijke deel van het landgoed is aangelegd in Engelse landschapsstijl en de twee boswachterswoningen die hier te vinden zijn, worden omgeven door rododendrons en monumentale eiken- en beukenbomen. Wie van afwisseling houdt, zal zeker niet worden teleurgesteld! 's Avonds schuif je in het hotel aan voor een heerlijk diner in stijl met fraai opgemaakte borden, geserveerd aan tafel.

hotelinformatie: Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vind je het dorpje Westelbeers. Een klein gehucht in het groen. Hier ligt hotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel telt 70 kamers en bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse heide, onderdeel van de natuurrijke omgeving 'de Brabantse Kempen'. Het hotel beschikt over een receptie, een ruime modern ingerichte maar sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel en terras.

Dag 2: Via de Oostelbeerse Heide naar Oirschot (50 km)

Na het ontbijt trekken we er opnieuw op uit voor een fijne fietsdag. Via de Oostelbeerse Heide, een gebied van naaldbos, heide en enkele vennen, rijden we richting de Brabantse Mortelen. Vochtige weiden, loofbos, akkers en naaldbos wisselen elkaar hier af. Het is absoluut de moeite waard om even halt te houden in de historische dorpskern van Oirschot. Het plaatsje ademt nog steeds de karakteristieke sfeer van een oud Brabants dorp, met alle gezelligheid die daarbij hoort. De met vele terrasjes omzoomde Markt van Oirschot is natuurlijk het rustpunt bij uitstek! Via Middelbeers keren we tot slot weer terug naar ons hotel Eigentijdserf, waar het na aankomst prima toeven is op het terras of in de gezellige ruime lounge. Net als iedere avond, schuiven we ook deze avond weer samen aan tafel voor het diner en laat je ook vanavond weer verrassen door het zeer smaakvolle wat de keuken van het diner maakt.

Dag 3: Brabantse dorpen & heide route (55 km)

Na het ontbijt gaan we opnieuw op pad om per stalen ros de Kempen verder te verkennen. Deze keer rijden we in zuidelijke richting. Onderweg naar de Cartierheide passeren we kleine brabantse dorpjes, uitgestrekte akkers en bosgebied. Onze tip; een lekker kopje koffie met gebak onderweg in een van de dorpjes en lunchen bij natuurpoort Witrijt, gelegen ongeveer halverwege de route. Dit is wat ze noemen Brabants Genieten.

Foto (2)
Prijzen & boeken