Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

5-dg singlereis Fietsen in Valkenburg & Maastricht

 • Nederland
Bekijk op kaart
5-dg singlereis Fietsen in Valkenburg & Maastricht
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Wie denkt aan fietsen in Limburg, denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de streek rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers een ideale fietsregio. Ontdek de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden. Bovendien heeft iedere gemeente zijn eigen bijzondere eigenschappen, waardoor je binnen een straal van 30 kilometer steeds weer opnieuw wordt verrast. Dé hoogtepunten van deze reis zijn natuurlijk Valkenburg en Maastricht, waar het naast sportief ook bourgondisch genieten is.

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Reisduur is 5 dagen (4 nachten)
 • Single rondreis
 • Minimaal 15 deelnemers
 • Maximum 25 deelnemers
Verzorging
Goed om te weten
Fietsen
Inclusief
Exclusief
Vervoer
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Loop naar Valkenburg centrum
 • Ervaren reisleiding
 • Leuke afwisselende routes
 • Verblijf in een gastvrij hotel
 • Inclusief fietsprogramma
 • Maastricht
 • Valkenburg
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Aankomst en Emmabergroute (ca. 16 km)

Je reist op eigen gelegenheid naar Valkenburg. Hier word je tussen 11.30 uur en 12.30 uur ontvangen door de reisleiding. Even na het middaguur vertrekken we te voet vanuit het hotel om de huurfietsen op te halen (op ca. 600 m van het hotel). Zodra de fietsen voor iedereen op maat zijn gezet, maken we een eerste fietstocht. We volgen de enigszins glooiende Emmabergroute (ca. 16 km), zodat we alvast warm kunnen draaien voor de komende dagen. Hieronder een overzicht van de routes die we deze week gaan fietsen. De volgorde van de routes wordt door de reisleiding bepaald aan de hand van onder andere de weersomstandigheden en rekening houdend met bijv. bepaalde evenementen.

hotelinformatie: Het eenvoudige, maar sfeervolle hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt landelijk, nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. Het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar bourgondische gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een wintertuin. De kamer is voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kan je een föhn aanvragen.

Dag 2: Maastricht (ca. 32 of 40 km)

Dit is een overwegend vlakke route, met onderweg enkele zwakke glooiingen. Langs het kasteel en natuurreservaat St. Gerlach fietsen we naar Maastricht. Deze stad heeft werkelijk alle ingrediënten in huis voor heel wat uurtjes vermaak. Alleen al de prachtige historische gebouwen zijn een lust voor het oog, om nog maar niet te spreken van de vele winkeltjes, boetiekjes en gezellige terrasjes. Rondom het Vrijthof proef je de bourgondische sfeer, die de stad zo eigen is. De fietstocht is gemakkelijk in te korten tot 28 km zodat je uitgebreid de tijd kunt nemen voor Maastricht.

Dag 3: Margraten (ca. 26 of 43 km)

Heb je gisteren geen tijd gehad om het kasteel en natuurreservaat St. Gerlach te bekijken, dan krijg je daar tijdens deze route alsnog de kans voor. Door graanvelden en weilanden en met onderweg een korte klim (ca. 1 km) fietsen we naar Margraten. Hier kan je een kijkje nemen op de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland, waar meer dan 8000 Amerikanen begraven liggen. Indrukwekkend!

Foto (3)
Prijzen & boeken